Willian: 'Ik wilde altijd al naar Chelsea, al moest ik rennend'

Hij leek op weg naar Tottenham Hotspur, maar op het laatste moment kaapte Chelsea de Braziliaan Willian weg voor de neus van Spurs. De aanvallende middenvelder meent nu dat hij altijd Chelsea al als droomclub had.

Willian: 'Ik wilde altijd al naar Chelsea, al moest ik rennend'

'Altijd als ik in Londen was ging ik naar een wedstrijd van Chelsea', vertelt Willian op de clubwebsite. 'Ik heb tegen mezelf gezegd dat áls Chelsea aan zou kloppen, ik naar Londen wilde. Al ging ik rennend', aldus de middenvelder die voor zijn akkoord bij Chelsea nota bene medische gekeurd werd door Tottenham.

Willian was al aangekomen op het vliegveld in Londen, toen Chelsea besloot een bod van 35 miljoen euro te doen bij zijn vorige club FC Anzhi. Die interesse had grote consequenties. 'Chelsea was altijd mijn eerste keus. Mourinho heeft me verteld dat het een sterk team is, maar als ik hard werk word ik beloond', denkt de Braziliaan wel aan spelen toe te komen ondanks de moordende concurrentie bij Chelsea.

'Ik heb met Shakhtar Donetsk in Oekraïne prijzen gewonnen en dat voelde fantastisch. Chelsea is een club die gewend is aan het winnen van prijzen. Die mentaliteit wil ik erin houden', besluit Willian.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen