Willems geprikkeld door uitspraken Van Gaal

Reacties

Jetro Willems voelt zich aangesproken door de uitspraken van Louis van Gaal over de linksbackpositie. De bondscoach liet zich onlangs ontvallen dat hij momenteel in Daley Blind de enige geschikte linksback voor het WK ziet. De PSV'er valt voorlopig dus buiten de boot.

Willems geprikkeld door uitspraken Van Gaal

Van Gaal liet voor de andere kandidaten ruimte voor verbetering. Willems maakt dus nog wel kans op het WK. 'Natuurlijk voel ik me aangesproken', vertelt Willems op de KNVB-site. 'Ik ben toch linksback. Het doel is, en dat is altijd zo geweest, om het Nederlands elftal te halen. Je doet wat je kunt. Van Gaal verlangt van mij dat ik mijn taak uitvoer ten opzichte van het team. Ik ga me zeker laten zien en dan zien we het wel.'

EK 2012
Willems staat momenteel op elf interlands. Zijn laatste optreden dateert van 16 november 2013. Destijds deed hij onder Van Gaal mee in een oefenwedstrijd tegen Japan (2-2).

Willems maakte zijn debuut in Oranje op 26 mei 2012 tegen Bulgarije. In zijn derde interland stond hij al op het voor Nederland zo desastreus verlopen EK van 2012. Uiteindelijk maakte hij in Polen en Oekraïne in twee van de drie wedstrijden (tegen Denemarken 0-1 en Duitsland 1-2) de negentig minuten vol. Tegen Portugal (1-2) werd de toen pas achttienjarige PSV'er twintig minuten voor tijd door Van Marwijk van het veld gehaald. Oranje kende door de drie verliespartijen het slechtste EK ooit.

Willems, die bij PSV steevast in de basis staat, werd wel opgeroepen voor Jong Oranje, waarmee hij zich voorbereidt op het vriendschappelijke treffen met Jong Israël. Die wedstrijd wordt woensdag om 18:30 uur in het Tata Steel stadion, de thuishaven van Telstar in IJmuiden, gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.