Willem II'er Armenteros ingetogen uitblinker tegen Heracles

Samuel Armenteros zorgde er met twee doelpunten voor dat Willem II er zaterdagavond met de drie punten vandoor ging in Almelo. De ex-speler van Heracles Almelo was er daardoor voor verantwoordelijk dat de thuisploeg alweer de negende verliespartij leed: 1-3.

Een snelle tegenaanval van Willem II leidde al na 21 minuten het doelpunt van de bezoekers in. Doelman Kostas Lamprou bereikte Freek Heerkens met een verre uittrap, die op zijn beurt Stijn Wuytens de mogelijkheid bood te scoren. De Belgische middenvelder twijfelde geen moment en kopte de bal over Dennis Telgenkamp heen.

Ruim tien minuten na rust verdubbelde Samuel Armenteros de voorsprong. De ex-speler van de Heraclieden bleef oog in oog met Telgenkamp rustig en promoveerde daardoor een steekpass van achteruit tot een doelpunt. In de 75ste minuut verscheen zijn naam opnieuw op het scorebord, nadat hij weer voor een treffer had getekend.

Ingetogen
Opnieuw dook Armenteros op voor Telgenkamp en dit keer omspeelde de Zweed de doelman van Heracles met een simpele schijnbeweging. De bal in het lege doel werken bleek daarna een koud kunstje voor de 24-jarige aanvaller. Juichen leek voor het goudhaantje uit den boze, want beide doelpunten vierde de ex-speler van de Heraclieden zeer ingetogen.

De aansluitingstreffer van Oussama Tannane van een minuut later – schot van een kleine twintig meter – was enkel van belang voor de cijferfetisjisten. Door de 3-1 zege van de Tilburgers kijkt hekkensluiter Heracles nu al tegen een achterstand van twaalf (!) punten aan op de promovendus. Willem II hield liefst vijftien punten over aan de eerste tien competitiewedstrijden, waar de Almeloërs nog steeds teren op een enkele overwinning.