VI Live: Martins Indi wint met Porto, Belgisch succes Van Wijk

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Martins Indi wint met Porto, Belgisch succes Van Wijk
LANDGENOTEN: Bruno Martins Indi heeft met FC Porto de grootse zege van het seizoen tot nu toe geboekt. Op bezoek bij Arouca werd het 5-0 voor de huidige nummer twee van Portugal. Jackson Martínez was met twee treffers de uitblinker, Juan Quintero, Casemiro en Vincent Aboubakar scoorden elk één keer. Benfica komt zondag nog in actie, waardoor Porto de achterstand op de koploper weer kan zien groeien naar vier punten.

22.34 uur: AJAX VOERT DRUK OP
Pieter Vink fluit voor het einde. Dankzij treffers van Anwar El Ghazi, Arek Milik en Lasse Schöne mogen de Amsterdammers een 3-1 zege (Fernando Lewis tekende voor de enige treffer van Go Ahead Eagles) bijschrijven. Daarmee voert de regerend landskampioen de druk op koploper PSV wat op. Ajax komt nu op twintig punten, waar de Eindhovenaren een punt meer bij elkaar wisten te sprokkelen. De ploeg van trainer Phillip Cocu neemt het zondagmiddag echter nog op tegen FC Utrecht.

22.16 uur: SCHÖNE PROFITEERT VAN FOUT SCHALK
Lasse Schöne maakt optimaal gebruik van onnodig balverlies van Alex Schalk. Op aangeven van Davy Klaassen maakt de Deen zijn vijftigste Eredivisiegoal.

21.56 uur: MILIK DOET HET
Ajax staat weer op voorsprong: 2-1. Arek Milik komt bij de eerste paal voor zijn man en werkt de voorzet van Ricardo van Rhijn binnen.

LANDGENOTEN: Trainer Dennis van Wijk presteert vooralsnog uitstekend met Westerlo in de Belgische Eerste Klasse. Dankzij een 2-1 zege op KV Kortrijk kwamen Sherjill MacDonald en zijn ploeggenoten op gelijke hoogte met Club Brugge, dat de tweede plaats bezet met twintig punten en één wedstrijd minder gespeeld.

21.50 uur: HATTRICK BROUWERS, ZEGE MVV
MVV Maastricht heeft het kelderduel met Achilles '29 in de Jupiler League met 3-2 gewonnen. De Limburgers stegen naar de zestiende plaats door drie doelpunten van Davy Brouwers. Achilles '29 scoorde tegen via Rutger Worm en Jop van Steen, maar moest genoegen nemen met de achtste nederlaag van het seizoen. De Groesbekers staan negentiende.

21.49 uur: EINDSTAND VALENCIA - ELCHE 3-1

21.46 uur: RUSTSTAND SAMPDORIA - AS ROMA 0-0

21.40 uur: EINDSTAND MVV MAASTRICHT - ACHILLES'29 3-2
Een hattrick van Davy Brouwers levert MVV Maastricht een 3-2 zege op Achilles'29 op.

21.38 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO - WILLEM II 1-3
Samuel Armenteros dompelt zijn oude werkgever Heracles Almelo in rouw. Met twee doelpunten heeft hij een groot aandeel in de 3-1 zege van Willem II uit tegen de hekkensluiter in de Eredivisie.

21.34 uur: EINDSTAND AZ - FC GRONINGEN 2-2
Afgelopen! FC Groningen nam een 2-0 voorsprong in Alkmaar, maar de thuisclub kwam via een goal van Mikhael Rosheuvel en een benutte vrije trap van Nemanja Gudelj toch nog op gelijke hoogte.

21.31 uur: RUSTSTAND AJAX - GO AHEAD EAGLES 1-1
Ajax komt snel op voorsprong tegen Go Ahead Eagles, maar verzuimt de score uit te bouwen. De bezoekers knokken zich terug in de wedstrijd en Fernando Lewis beloonde dat met de gelijkmaker.

21.24 uur: GUDELJ ZET AZ WEER NAAST FC GRONINGEN
FC Groningen geeft het helemaal weg in Alkmaar! Nemanja Gudelj schiet een vrije trap over de muur en in de kruising: 2-2.

21.20 uur: ERETREFFER HERACLES ALMELO
Als alles al verloren lijkt is het Oussame Tannane die met een knap afstandsschot de eer redt voor Heracles Almelo: 1-3.

21.18 uur: ARMENTEROS FLIKT HET OPNIEUW
Samuel Armenteros strooit extra zout in de wonden van Heracles Almelo. Hij omspeelt doelman Dennis Telgenkamp en schuift de bal in het lege doel. De stand is duidelijk: 3-0 voor Willem II.

21.13 uur: GELIJKMAKER LEWIS
En het is alsnog raak voor Go Ahead Eagles. Na een snelle uitbraak verschijnt Fernando Lewis alleen voor Jasper Cillessen en de buitenspeler schiet simpel binnen.

21.10 uur: AJAX ONTSNAPT
Bijna de gelijkmaker van Go Ahead Eagles! Deniz Türüç knalt de bal tegen de lat. Ajax komt met de schrik vrij.

20.59 uur: ARMENTEROS VERGROOT MARGE
Samuel Armenteros duikt alleen op voor doelman Dennis Telgenkamp en rondt koelbloedig af. Willem II staat op een 2-0 voorsprong bij Heracles Almelo!

20.58 uur: AZ TERUG IN WEDSTRIJD
Een minuut geleden weigerde scheidsrechter Pol van Boekel nog een strafschop te geven aan AZ bij een duikeling van Mattias Johansson, maar als Eric Botteghin hands maakt, kan de arbiter niets anders dan de bal op de stip leggen. Nemanja Gudelj schiet de penalty tegen de paal, maar Mikhael Rosheuvel is als eerste bij de rebound en maakt alsnog de aansluitingstreffer: 1-2.

20.54 uur: INTIKKER EL-GHAZI
Ajax komt al snel op voorsprong! Het is Anwar El Ghazi die scoort. Hij is attent bij een rebound van een schot van Arek Milik, dat op de paal belandde.

20.53 uur: HOESEN MAAKT EINDE AAN DOELPUNTENDROOGTE
Daar is de opluchting voor Danny Hoesen. Eindelijk maakt hij zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. Hij tikt binnen op aangeven van Jarchinio Antonia.

20.45 uur: AFTRAP AJAX – GO AHEAD EAGLES
Ajax neemt het met een jeugdig team op tegen Go Ahead Eagles. Jongelingen Stefano Denswil, Jaïro Riedewald en Anwar El Ghazi krijgen de kans in de basis.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; Schöne, Milik, El Ghazi.
Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Rijsdijk, Overgoor, Duits; Türüc, Kolder, Lewis.

20.45 uur: AFTRAP SAMPDORIA - AS ROMA

20.33 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - WILLEM II 0-1
Bij een zege kan hekkensluiter Heracles Almelo de rode lantaarn doorgeven aan FC Dordrecht, maar halverwege kijkt het tegen een 1-0 achterstand aan. Stijn Wuytens is de doelpuntenmaker.

20.31 uur: RUSTSTAND AZ - FC GRONINGEN 0-1
FC Groningen leidt halverwege met 1-0 tegen AZ, dankzij het doelpunt van Michael de Leeuw.

20.21 uur: EINDSTAND VITESSE - NAC BREDA 2-2
Vitesse laat tot twee keer toe een voorsprong glippen tegen NAC Breda. Adnane Tighadouini scoort twee keer en bezorgt de bezoekers daarmee een punt.

20.21 uur: EINDSTAND SWANSEA CITY – LEICESTER CITY 2-0
Dankzij twee doelpunten van Wilfried Bony (ex-Vitesse) zegeviert Swansea City thuis tegen promovendus Leicester City.

LANDGENOTEN: Jeroen Tesselaar heeft zijn eerste doelpunt in de Schotse Premier League gemaakt. De verdediger van Saint-Mirren scoorde in de zestigste minuut de 2-2 tegen Ross County en bezorgde daarmee zijn team een punt. Tesselaar kwam in Nederland uit voor Telstar, alvorens hij zijn geluk in Schotland ging beproeven.

20.20 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN – SCHALKE 04 1-0
Klaas-Jan Huntelaar kan uit tegen Bayer Leverkusen een nederlaag van Schalke 04 niet voorkomen.

20.18 uur: GOAL IBARRA AFGEKEURD
Daar leek Vitesse toch nog met de zege te gaan lopen. Renato Ibarra scoorde, maar de aanvaller stond buitenspel en het doelpunt wordt afgekeurd. Nog steeds 2-2 dus!

20.12 uur: VITESSE GEEFT HET WEG
Vitesse leek af te stevenen op een overwinning, maar het gaat toch weer mis. Adnane Tighadouini profiteert van een fout van Piet Velthuizen, die er niet in slaagt zijn vrije trap te keren.

20.08 uur: GOAL WUYTENS
Willem II neemt via een snelle uitbraak de leiding in Almelo. Stijn Wuytens is de doelpuntenmaker voor de bezoekers.

20.06 uur: VEJINOVIC KNALT VRIJE TRAP BINNEN
De man in vorm slaat opnieuw toe voor Vitesse. Marko Vejinovic zet de Arnhemmers weer op voorsprong. Hij schiet een vrije trap binnen.

20.00 uur: AFTRAP VALENCIA - ELCHE

19.55 uur: DE LEEUW KOPT RAAK
FC Groningen komt op voorsprong in Alkmaar. Michael de Leeuw kopt raakt uit een corner.

19.47 uur: EINDSTAND REAL MADRID - BARCELONA 3-1
Het is gedaan in Santiago Bernabéu. Real Madrid wint met 3-1 in de eerste Clásico van dit seizoen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong via Neymar, maar Madrid kwam nog voor rust op gelijke hoogte door een strafschop van Cristiano Ronaldo.

Na de hervatting liep de thuisploeg uit naar een overtuigende zege. Pepe kopte een hoekschop binnen en Karim Benzema rondde een schitterende counter af. Daarmee is de eerste nederlaag van Barcelona dit seizoen een feit.

19.47 uur: GELIJKMAKER NAC BREDA
Het is 1-1 in Arnhem. Adnane Tighadouini schiet een rebound binnen, nadat hij eerder Kingsley Boateng in stelling had gebracht.

19.45 uur: AFTRAP AZ – FC GRONINGEN
Twee aanpassingen in de basisopstelling van AZ. Guus Hupperts en Derrick Luckassen verliezen hun basisplaats aan Mikhael Rosheuvel en Mattias Johansson. FC Groningen experimenteert opnieuw met een 4-4-2 systeem. Jarchinio Antonia en Danny Hoesen, die nog steeds wacht op zijn eerste doelpunt voor Groningen, zijn de spitsen.

De opstellingen:
AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Elm, Ortiz; Rosheuvel, Mühren, Haye.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Hiariej, Kieftenbeld, De Leeuw, Chery; Antonia, Hoesen.

19.45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – WILLEM II
Heracles Almelo kan met een thuiszege op Willem II de rode lantaarn overgeven aan FC Dordrecht. De Heraclieden beginnen met dezelfde elf als vorige week tegen Feyenoord (2-1 verlies).

De opstellingen:
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Koenders, Veldmate, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Cziommer; Tannane, Weghorst, Linssen.
Willem II: Lamprou; Peters, Heymans, Van der Struijk, D. Wuytens; Haemhouts, Messaoud, S. Wuytens; Armenteros, Sahar, Ondaan.

19.45 uur: AFTRAP MVV MAASTRICHT – ACHILLES’29

19.31 uur: AJAX MET DENSWIL, RIEDEWALD EN MILIK
Ajax-trainer Frank de Boer begint in het thuisduel met Go Ahead Eagles met talent Jaïro Riedewald als verdedigende middenvelder. Stefano Denswil neemt centraal achterin de plaats van Niklas Moisander in. De teruggekeerde Nicolai Boilesen is aanvoerder.

In de punt van de aanval krijgt Arek Milik de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson. Ook Anwar El Ghazi is basisspeler. Ricardo Kishna, die tegen Barcelona nog basisspeler was, zit niet in de wedstrijdselectie.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; Schöne, Milik, El Ghazi.

19.23 uur: SUAREZ GEWISSELD
Het debuut van Luis Suarez voor Barcelona is niet geworden wat hij ervan gehoopt had. De Uruguayaan gaf nog een assist bij de openingstreffer, maar verder kon hij geen indruk maken. In de 69ste minuut wordt Suarez, die nog wedstrijdritme mist, vervangen door Pedro.

19.16 uur: RUSTSTAND VITESSE - NAC BREDA 1-0
Vitesse benut in tegenstelling tot NAC Breda zijn strafschop wél en dus staat het halverwege 1-0 voor de Arnhemmers.

19.16 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN - SCHALKE 04 0-0

19.16 uur: RUSTSTAND SWANSEA CITY - LEICESTER CITY 1-0

19.14 uur: DOELPUNT BENZEMA
Barcelona zoekt de aanval en Real Madrid slaat op de counter genadeloos toe. James Rodríguez bedient Karim Benzema, die de bal via de binnenkant val de paal in het doel schiet. Beslist Madrid El Clásico al voortijdig?

19.11 uur: FALKENBURG KNALT PENALTY OVER
Ook NAC Breda krijgt een strafschop, maar Erik Falkenburg faalt opzichtig. Hij knalt de bal over het doel. Een gemiste kans voor de bezoekers.

19.03 uur: GOAL PEPE
Real Madrid neemt via een corner de leiding! Pepe kopt een hoekschop van Toni Kroos binnen bij de tweede paal. Doelman Claudio Bravo is kansloos. Madrid leidt met 2-1!

19.02 uur: VEJINOVIC SCHIET STRAFSCHOP BINNEN
Vitesse neemt de leiding tegen NAC Breda. Marko Vejinovic schiet een penalty overtuigend in de kruising. Denis Oliynyk versierde de strafschop.

18.52 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN – GIRONDINS BORDEAUX 3-0
Paris Saint-Germain zegeviert in de topper tegen Girondins Bordeaux, ondanks een rode kaart voor Gregory van der Wiel. Lucas Moura (twee strafschoppen) en invaller Ezequiel Lavezzi zorgden voor de treffers.

18.45 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - BARCELONA 1-1
Even ademhalen. Halverwege staat het 1-1 in Santiago Bernabéu, maar er had nog veel meer gescoord kunnen worden in dit spektakelstuk. Neymar schoot Barcelona al snel op voorsprong. Met een strafschop zorgde Cristiano Ronaldo voor de gelijkmaker. Het tempo bij El Clásico ligt ontzettend hoog.

18.34 uur: REAL WEER NAAST BARCELONA
Zo, daar is de 1-1. Real Madrid krijgt een strafschop na een handsbal van Gerard Piqué en natuurlijk schiet Cristiano Ronaldo raak. De eerste tegengoal van Barcelona in de competitie dit seizoen: een primeur.

18.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN – SCHALKE 04
Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis gaat Schalke 04 op bezoek bij het veelscorende Bayer Leverkusen

18.30 uur: AFTRAP VITESSE – NAC BREDA
Vitesse-trainer Peter Bosz begint thuis tegen NAC Breda opnieuw zonder zijn aanvoerder Guram Kashia.

De opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Wallace, Van der Heijden, Kruiswijk, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Traore, Dauda, Oliynyk.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ssewankambo, Drost, Van der Weg, Amieux; Falkenburg, Matic, Sarpong; Boateng, Seuntjens, Tighadouini.

18.30 uur: AFTRAP SWANSEA CITY – LEICESTER CITY
Marvin Emnes begint op de bank bij Swansea City.

18.22 uur: BARCELONA SLAAT EERSTE AANVALSGOLF REAL AF
Barcelona lijkt het eerste offensief van Real Madrid te hebben doorstaan. Na de openingstreffer van Neymar kwam Madrid tot zes schoten, maar een doelpunt bleef uit. Inmiddels lijkt Barcelona de controle weer te hebben. Dat leverde een kans van Lionel Messi op, na een goede pass van Luis Suarez, maar de Argentijn mist.

18.21 uur: EINDSTAND VVV-VENLO - RKC WAALWIJK 0-0

18.10 uur: REAL RAAKT LAT
Barcelona komt opnieuw goed weg. Karim Benzema kopt de bal tegen de lat en ook de rebound gaat er niet in.

18.07 uur: PSG VERDUBBELT MARGE
Opnieuw krijgt Paris Saint-Germain een strafschop en ook dit keer is het raak. Lucas Moura, die de penalty zelf versierde, schiet zijn tweede van de avond binnen. PSG lijkt op weg naar een overwinning.

18.05 uur: BARCELONA ONTSNAPT
Oei! Daar was al bijna de gelijkmaker. Karim Benzema duikt alleen op voor doelman Claudio Bravo, maar zijn schot belandt naast het doel. Barcelona is gewaarschuwd.

18.03 uur: BLIKSEMSTART BARCELONA
Daar is de eerste goal al! Het is Neymar die Barcelona in het hol van de leeuw op voorsprong schiet. De Braziliaan komt van links naar binnen en schiet met rechts binnen. Het was Luis Suarez die bij zijn debuut Neymar in stelling bracht.

18.00 uur: AFTRAP EL CLÁSICO
We zijn begonnen in Santiago Bernabéu. Barcelona speelt voor het eerst met het aanvalstrio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar, maar ook bij Real Madrid staan er genoeg vedettes op het veld. Het belooft een mooi schouwspel te worden.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
De triomftocht van Southampton duurde ook zaterdagmiddag voort. Ditmaal versloeg de ploeg van Ronald Koeman Stoke City. Liverpool blijft maar kwakkelen. Vorige week wonnen The Reds nog met veel mazzel van Queens Park Rangers (3-2), nu pakte Hull City wel een punt op Anfield. The Tigers bleven vorige week ook al overeind tegen Arsenal, dat op bezoek bij Sunderland nu wel won dankzij twee goals van Alexis Sánchez.

De uitslagen:
Liverpool – Hull City 0-0
Southampton – Stoke City 1-0
Sunderland – Arsenal 0-2
West Bromwich Albion – Crystal Palace 2-2

17.50 uur: PSG LEIDT BIJ RUST
Ondanks de rode kaart van Gregory van der Wiel gaat Paris Saint-Germain de rust in met een 1-0 voorsprong. Nadat ook André Poko rood had gekregen, moest Girondins Bordeaux toezien hoe PSG het heft in handen nam. Het resulteerde vlak voor rust in de 1-0, toen Lucas Moura een penalty benutte.

17.47 uur: VITESSE ONGEWIJZIGD, VAN DER WEG EN SARPONG BIJ NAC
Waar Vitesse-trainer Peter Bosz dezelfde elf spelers het veld in stuurt als tegen Willem II, heeft NAC Breda-trainer Eric Hellemons twee wijzigingen doorgevoerd. Kenny van der Weg krijgt de voorkeur boven Aleksandar Damcevski, terwijl Jeffrey Sarpong de geschorste Joeri de Kamps vervangt.
Opstelling Vitesse:
Velthuizen; Wallace, Van der Heijden, Kruiswijk, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Traore, Dauda, Oliynyk.
Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ssewankambo, Drost, Van der Weg, Amieux; Falkenburg, Matic, Sarpong; Boateng, Seuntjens, Tighadouini.

17.38 uur: DE CLÁSICO LEEFT IN SPANJE
Om nog maar eens duidelijk te maken hoezeer de Clásico in Spanje leeft: de spelersbus van Real Madrid komt vóór de wedstrijd al nauwelijks door de mensenmassa in Madrid heen.

17.29 uur: ROOD VOOR VAN DER WIEL!
Paris Saint-Germain moet na amper een half uur verder zonder Gregory van der Wiel. De rechtsback van de landskampioen krijgt in de topper tegen Girondins Bordeaux rood voor een tackle op de Tunesische spits Wahbi Khazri.

17.24 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Hoewel Borussia Dortmund in de Champions League tegen Galatasaray opnieuw won is het lek in de Bundesliga nog niet boven. Zaterdagmiddag won Hannover 96 met 1-0. Paul Verhaegh leidde FC Augsburg met een rake strafschop naar een 2-0 zege in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg, terwijl John Heitinga en Roy Beerens sterker waren dan Rafael van der Vaart tijdens Hertha BSC - Hamburger SV (3-0).
Borussia Dortmund - Hannover 96 0-1
FC Augsburg - SC Freiburg 2-0
1899 Hoffenheim - SC Paderborn 1-0
Hertha BSC - Hamburger SV 3-0
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 4-5

17.04 uur: OPSTELLINGEN CLÁSICO
Luis Suarez start in El Clásico! De Uruguayaan debuteert in de basis tegen Real Madrid. Hij wordt in de aanval vergezegd door Lionel Messi en Neymar. Bij Real Madrid keren Sergio Ramos en Dani Carvajal terug in de basis.
Opstelling Real Madrid:
Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Isco; James Rodríguez, Benzema, Cristiano Ronaldo.
Opstelling Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Xavi, Busquets, Iniesta; Suarez, Messi, Neymar.

17.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN – GIRONDINS BORDEAUX
Zonder de geschorste Edinson Cavani en de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, maar met Gregory van der Wiel gaat Paris Saint-Germain voor de vijfde competitiezege van dit seizoen. En die is hard nodig gezien de achterstand van zeven punten op koploper Olympique Marseille.

16.55 uur: HEITINGA ZET MARGE OP TWEE! 2-0
Zes minuten later is het weer raak! John Heitinga schiet raak uit de rebound. De verdediger van Hertha BSC schiet van dichtbij raak. Trainer Josef Zinnbauer grijpt in en haalt aanvoerder Rafael van der Vaart naar de kant.

16.52 uur: HERTHA BSC SCOORT! 1-0
Änis Ben-Hatira opent de score tegen Hamburger SV. Van der Vaart en consorten hebben nog een half uur om de schade ongedaan te maken.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Liverpool - Hull City 0-0
Southampton - Stoke City 1-0
Sunderland - Arsenal 0-1
West Bromwich Albion - Crystal Palace 0-2

16.33 uur: KOEMAN OP VOORSPRONG! 1-0
Southampton leidt tegen Stoke City. Graziano Pellè raakt de paal, maar vanuit de rebound ramt Sadio Mané de bal in het dak van doel.

16.30 uur: AFTRAP VVV-VENLO – RKC WAALWIJK

16.17 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Geen treffers tot dusver bij het duel tussen Hertha BSC en Hamburger SV. Bij de club uit Berlijn de Nederlanders Roy Beerens en John Heitinga, bij HSV Rafael van der Vaart in de basis. Wel een doelpunt bij FC Augsburg, dat dankzij Paul Verhaegh leidt halverwege.

FC Augsburg – SC Freiburg 1-0
1899 Hoffenheim – Paderborn 0-0
Hertha BSC – Hamburger SV 0-0
Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart 1-2
Borussia Dortmund – Hannover 96 0-0

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Southampton, met Toby Alderweireld, Dusan Tadic en Graziano Pellè in de basis, speelt in eigen huis tegen het Stoke City van Erik Pieters. Een goed resultaat is voor manager Ronald Koeman voldoende voor de tweede plaats in de Premier League. Patrick van Aanholt is basiskracht bij Sunderland, dat thuis tegen Arsenal de bittere nasmaak van de 8-0 nederlaag van vorige week tegen Southampton wil wegspelen.

De wedstrijden:
Liverpool – Hull City
Southampton – Stoke City
Sunderland – Arsenal
West Bromwich Albion – Crystal Palace

15.42 uur: VERHAEGH BENUT OPNIEUW STRAFSCHOP
Paul Verhaegh heeft zijn derde doelpunt van dit seizoen. De aanvoeder van FC Augsburg is de vaste penaltynemer van zijn ploeg en mocht thuis tegen FC Freiburg al in de elfde minuut aanleggen. Verhaegh schoot de strafschop binnen en zette daarmee zijn team op een 1-0 voorsprong.

15.38 uur: EINDSTAND WEST HAM UNITED – MANCHESTER CITY 2-1
Manchester City is de klap van afgelopen dinsdag duidelijk nog niet te boven. Na het pijnlijke gelijkspel in de Champions League tegen CSKA Moskou ging City onderuit op bezoek bij West Ham United.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Met landgenoten Paul Verhaegh (FC Augsburg), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), John Heitinga en Roy Beerens (beiden Hertha BSC) aan de aftrap is de Bundesliga van start gegaan.

De wedstrijden:
FC Augsburg – SC Freiburg
1899 Hoffenheim – Paderborn
Hertha BSC – Hamburger SV
Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart

15.20 uur: SILVA MET SNEL ANTWOORD
Het blijft spannend in Londen. David Silva tekent met een fraaie treffer voor de 2-1 en dus is het weer een wedstrijd.

15.18 uur: HART TE LAAT BIJ INZET SAKHO
Diafra Sakho zet West Ham United op 2-0! Joe Hart lijkt de inzet nog te stoppen, maar de doellijntechnologie wijst uit dat de Engelse doelman pas achter de lijn de inzet van Sakho wegwerkt. Een geldig doelpunt dus voor West Ham!

15.00 uur: LIVERPOOL MET BALOTELLI
Ondanks de stortvloed aan kritiek start Mario Balotelli in de basis bij Liverpool tegen Hull City. De Italiaan maakte zich woensdag tijdens het Champions League-duel met Real Madrid (3-0 nederlaag) onmogelijk door tijdens de rust van shirt te ruilen met Pepe. Na de hervatting bleef Balotelli achter in de kleedkamer, maar enkele dagen later geeft manager Brendan Rodgers toch weer het vertrouwen aan de excentrieke spits.

Liverpool: Mignolet; Manquillo, Lovren, Skrtel, Moreno; Gerrard, Allen, Can; Sterling, Balotelli, Lallana.

14.45 uur: VAN DER VAART TREFT HEITINGA
Rafael van der Vaart neemt het zaterdagmiddag op tegen John Heitinga en Roy Beerens. Van der Vaart draagt in Berlijn de aanvoerdersband van Hamburger SV, terwijl zijn landgenoten starten bij Hertha BSC. Trainer Jos Luhukay start met Heitinga als centrumverdediger. Beerens moet voor gevaar zorgen aan de rechterkant.

Hertha BSC: Kraft; Pekarik, Heitinga, Lustenberger, Schulz; Skjelbred, Hosogai, Beerens, Stocker, Ben-Hatira; Kalou.
Hamburger SV: Drobny; Götz, Djourou, Westermann, Ostrzolek; Müller, Arslan, Behrami, Van der Vaart, Janssen; Lasogga.

14.32 uur: RUSTSTAND WEST HAM UNITED - MANCHESTER CITY 1-0
Gejuich op Upton Park. Halverwege leidt de nummer vier van de Premier League tegen Manchester City, een van de grote titelkadidaten. En terecht! Sterker, The Hammers kregen legio mogelijkheden om de score verder op te voeren.

14.06 uur: MANCHESTER CITY OP ACHTERSTAND
Even slikken voor Manchester City. West Ham United komt namelijk op voorsprong. Op aangeven van Enner Valencia, die werd weggestuurd door Alex Song, kan Morgan Amalfitano de openingstreffer maken. Is er een stunt in de maak?

13.45 uur: AFTRAP WEST HAM UNITED – MANCHESTER CITY
Boekt Manchester City de vierde Premier League-zege op rij en blijft de ploeg van manager Manuel Pellegrini in het spoor van koploper Chelsea? Of zet West Ham United de sterke reeks voort? The Hammers wonnen de voorgaande twee wedstrijden van Queens Park Rangers (2-0) en Burnley (3-1).

13.00 uur: MANCHESTER CITY OP OORLOGSSTERKTE
Manchester City wil de misstap in Rusland snel rechtzetten. De Engelse topclub gaf in het Champions League-duel met CSKA Moskou (2-2) een 2-0 voorsprong uit handen. Manager Manuel Pellegrini hoopt die misser tegen West Ham United goed te maken en start dan ook in zijn sterkste opstelling. Dus met aanvoerder Vincent Kompany, middenvelder Yaya Touré en clubtopscorer Sergio Agüero. Het duel in Londen begint over driekwartier.

West Ham United: Adrian; Jenkinson, Collins, Reid, Cresswell; Amalfitano, Song, Downing, Noble, Valencia, Sakho.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Mangala, Kompany, Clichy; Navas, Fernando, Touré, Silva; Dzeko, Agüero.

LANDGENOTEN: Ondanks een doelpunt van Rob Wielaert, die in de dertiende minuut de score opende, is Melbourne City in de stadsderby tegen Melbourne Victory met 5-2 onderuit gegaan. Vedette David Villa kon het tij voor de ploeg van trainer John van 't Schip ook niet keren. De Spanjaard speelde de volledige wedstrijd, maar kwam niet tot scoren.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.