Willem II verzekert zich tegen Almere van Brabantse derby

Reacties

Willem II heeft zich in de return van de play-offs tegen Almere City FC zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale van de strijd om promotie en degradatie: 5-2. Mede dankzij drie treffers van Lucas Andersen wacht nu streekgenoot NAC Breda.

Willem II verzekert zich tegen Almere van Brabantse derby

Feitelijk was het tweeluik met Almere City al na drie minuten beslist. Dat had Willem II echter niet aan zichzelf te danken. Het afstandsschot van Andersen was immers meer dan houdbaar. Doelman Agil Etemadi liet de bal echter schlemielig door zijn handen glippen. Het was meteen een van de weinige keren dat de Iraanse sluitpost voor rust in de problemen kwam, want de Tricolores bakten er in de eerste 45 minuten van de return weinig van.

De ploeg van trainer Jurgen Streppel had vrijdag in het heenduel nog nagelaten na de 0-1 van Erik Falkenburg verder weg te lopen van de Jupiler League-club, maar mocht nu van geluk spreken dat de bezoekers het niet nog spannend maakten. Behalve een knal van Ricardo Kip tegen de buitenkant van de paal, ontbeerde ook Almere City het vernuft om uitgespeelde kansen te creëren. Zo werd Willem II-goalie Kostas Lamprou alleen op de proef gesteld bij een afstandsschot van Pablo Rosario.

Dankzij deze blunder van Agil Etemadi was al vroeg duidelijk dat Willem II de dubbele ontmoeting met Almere City FC zou gaan overleven.
Dankzij deze blunder van Agil Etemadi was al vroeg duidelijk dat Willem II de dubbele ontmoeting met Almere City FC zou gaan overleven.

Omdat het onder trainer Jack de Gier helemaal opgeleefde Almere City dus ook naliet het Willem II echt moeilijk te maken, hadden de Tilburgers uiteindelijk zonder écht goed te spelen een makkelijke middag. Acht minuten na rust bracht aanvoerder Jordens Peters het ticket voor de finale van de play-offs in veilige haven door uit een corner van Andersen raak te koppen. De derde zege op rij voor de nummer zestien van de Eredivisie kwam daarna niet meer serieus in gevaar.

In de wetenschap dat Almere City drie goals moest maken, kopte Tim Receveur al vlug tegen de lat. Kort daarna kreeg Kip de bal eindelijk wel achter Lamprou met een vrije trap, maar Falkenburg nam alle spanning meteen daarna weer weg. Vervolgens schoot Andersen nog twee keer raak, voordat Pelle van Amersfoort de 5-2 maakte. De fans in Tilburg en Breda kunnen zich opmaken voor een onvervalste kraker. Willem strijdt donderdag en zondag met aartsrivaal NAC om een plek in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.