Willem II dankt Falkenburg in uitduel met Almere City

Een scherp moment van middenvelder Erik Falkenburg is voor Willem II genoeg gebleken voor een minieme 0-1 uitzege op Almere City FC in de eerste confrontatie in de play-offs om promotie/degradatie.

Falkenburg nam de enige goal van de wedstrijd al in de vijftiende minuut voor zijn rekening. Hij kreeg de bal na slecht uitverdedigen van de thuisclub en een flipperkast-achtige situatie voor het doel van Almere City voor zijn voeten en mikte het projectiel van dichtbij langs goalie Agil Etemadi.

Dat de Tricolores in het restant van de eerste helft niet verder wegliepen bij de selectie van trainer Jack de Gier mocht wegens het overwicht van de bezoekers een kleine verrassing heten. Na de pauze was het echter Almere City, in de Jupiler League de winnaar van de derde periode, dat de grootste kansen liet noteren. Zo testte Ricardo Kip Willem II-keeper Kostas Lamprou en de paal naast hem en was ook Soufyan Ahannach gevaarlijk uit een vrije trap. Zijn poging ging echter net over het doel van de Griek.

Ook toen de Tilburgers in de slotminuten verder moesten met tien man, nadat Dries Wuytens zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg, viel de gelijkmaker van de thuisploeg niet meer. Daardoor heeft Willem II een voorsprong als Almere City maandagmiddag op bezoek komt in het Koning Willem II-stadion (aftrap 16.45 uur). De winnaar van deze ronde treft NAC Breda of FC Eindhoven. Laatstgenoemde club bleek eerder op deze vrijdagavond met 1-0 te sterk voor de Bredanaars.