Willem II pikt reservedoelman Van der Lei op in Groningen

Reacties

Willem II heeft Stefan van der Lei transfervrij overgenomen. De 24-jarige doelman, die vorig seizoen onder contract stond bij FC Groningen, tekent in Tilburg een contract voor één seizoen.

Willem II pikt reservedoelman Van der Lei op in Groningen

Het ligt in de lijn der verwachting dat Van der Lei ook bij Willem II als stand-in gaat fungeren. De Tricolores raakten eerste doelman Kostas Lamprou (nog geen club) en back-up Nigel Bertrams (NAC Breda) kwijt, daarvoor kwam Timon Wellenreuther (Schalke 04) in de plaats. Willem II-trainer Erwin van de Looi heeft ook de beschikking over jeugdexponent Mattijs Branderhorst.

In het hoge noorden speelde Van der Lei in zes jaar tijd geen minuut in het eerste. Aan het begin van het seizoen 2014/15 verhuurde FC Groningen hem aan FC Emmen, maar nadat hij de concurrentiestrijd van Marko Meerits verloor en ook daar op de bank belandde, keerde hij in januari 2015 weer terug in Groningen en speelde hij zijn wedstrijden bij de beloften. Afgelopen jaar moesten Van der Lei en derde goalie Peter van der Vlag het doen met een rol achter aanvoerder Sergio Padt.

In februari maakte FC Groningen bekend dat de contracten van zowel Van der Vlag als Van der Lei niet verlengd zouden worden. Laatstgenoemde gaat nu dus verder bij Willem II, waar hij in voormalig FC Groningen-trainer Van d Looi een oude bekende tegenkomt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.