Willem II pakt door overwinning in topper koppositie

Willem II is de nieuwe koploper van de Jupiler League. Door in Tilburg te winnen van rivaal FC Eindhoven zijn de Brabanders de (tijdelijke) lijstaanvoerder.

Willem II-FC Eindhoven 3-2
Vooraf was duidelijk wat er in Tilburg op het spel stond. De winnaar zou de koppositie in ieder geval overnemen van FC Dordrecht. Beide clubs hadden twee punten achterstand. Al na veertien minuten opende Ali Messaoud op fraaie wijze de score. Met een technisch hoogstandje bracht hij Willem II op voorsprong.

Even leek Ruud Boymans (die voor de aftrap de Bronzen Stier voor de beste speler van de eerste periode kreeg) de 2-0 te gaan maken, maar omdat hij dat verzuimde kon Jens van Son al snel de 1-1 maken. Hij trok de stand gelijk na negentien minuten.

Boymans zou alsnog scoren. Hij kopte op slag van rust fraai raak. Die voorsprong werd in de slotfase zelfs nog op schitterende wijze groter door invaller Jeroen Lumu (koud twee minuten in het veld). De aansluitingstreffer van Josimar Makiavala was te laat voor de Eindhovenaren, waardoor Willem II een punt voorsprong heeft op Dordrecht, dat zondag op bezoek gaat bij FC Oss. Eindhoven blijft subtopper.

Helmond Sport-Almere City FC 1-3
Almere City pakte enigszins verrassend de derde overwinning van het seizoen. Tim Receveur opende tien minuten voor rust de score en Vincent Janssen maakte het tien minuten na de onderbreking af. Enzo Boldewijn en Dave Nieskens (Helmond) bepaalden de eindstand op 1-3. Almere City heeft nu elf punten en de aansluiting met de middenmoot gevonden. Helmond Sport heeft drie punten meer, maar laat wel na zich bovenin te melden.