Willem II gunt pechvogel Kuiper kans op herstart

Reacties

Nicky Kuiper krijgt van Willem II een nieuwe kans in het betaalde voetbal. Trainer Jurgen Streppel laat de 26-jarige linksback tijdens de voorbereiding op proef komen.

Willem II gunt pechvogel Kuiper kans op herstart

De Arnhemmer speelde in de jeugd van De Graafschap en Vitesse. Bij de club uit zijn geboortestad maakte hij op 29 oktober 2008 ook zijn debuut in het eerste elftal. Na het seizoen 2008/09 vertrok de talentvolle Kuiper naar FC Twente. In zijn eerste jaar in Enschede, waarin de club kampioen werd, kwam hij tot zestien optredens. Daarna ging het door fysieke pech echter bergafwaarts met zijn carrière.

Twee zware knieblessures waren het begin van alle misère. Sinds 2010 speelde Kuiper nog slechts tien competitieduels voor FC Twente, twaalf voor het beloftenteam en drie voor Panathinaikos, dat hem huurde van de Tukkers. In januari 2014 liep de verdediger wederom een ernstige kniekwetsuur op, waarna hij een jaar moest herstellen. Sinds januari van dít jaar revalideerde hij bij zijn vroegere club Vitesse.

Bewijzen
In Tilburg mag Kuiper zich tijdens de voorbereiding op volgend seizoen dus bewijzen. De nummer negen van de Eredivisie kan wel een linksback gebruiken, aangezien Mitchell Dijks naar Ajax vertrekt. De deal met de Amsterdammers - waarin Willem II ook Lesly de Sa, Ruben Ligeon of Richairo Zivkovic hoopt te betrekken - is evenwel nog steeds niet afgerond.

Willem II had ook belangstelling voor Bas Kuipers, die door Ajax afgelopen seizoen werd verhuurd aan Excelsior, maar heeft die interesse niet doorgezet. Voor de defensie hebben de Tilburgers zich al wel versterkt met Guus Joppen van VVV-Venlo. Die transfer was al eerder beklonken, maar werd donderdag definitief afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.