Willem II besluit met overwinning op bekerwinnaar AZ

Willem II heeft in de voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie afscheid genomen met een overwinning. De kersverse bekerwinnaar AZ werd in Tilburg met 2-0 verslagen. Voor de hekkensluiter was het de vijfde zege van dit seizoen.

In de eerste helft bleven de ploegen zonder treffer, maar na rust kwam daar snel verandering in. Etiënne Reijnen liet zich op kinderlijk eenvoudige wijze de bal ontfutselen door Virgil Misidjan, die vervolgens naar het AZ-doel kon opstomen en raak schoot. Doelman Esteban leek daarbij niet helemaal vrijuit te gaan.

Na rust stond Adam Maher, die hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor AZ speelde, niet meer op het veld. Zonder de regisseur was het de ongelukkige Giliano Wijnaldum (op de foto in duel met Ricardo Ippel) die met een eigen doelpunt voor 2-0 zorgde. Hij passeerde al koppend zijn eigen doelman Arjan Christianen en tekende zo voor de eindstand.

Door de nederlaag tegen de rode lantaarndrager besluit AZ de competitie als tiende. Wel is de ploeg van Gertjan Verbeek door de bekerwinst al zeker van Europees voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.