Wijnaldum bezorgt PSV drie punten op De Vijverberg

PSV heeft zijn reeks competitieduels zonder nederlaag zaterdagavond verder uitgebreid. De Eindhovenaren behaalden op bezoek bij De Graafschap een moeizame overwinning (1-3) door treffers van Tim Matavz en Georginio Wijnaldum en bleven voor de twaalfde keer op rij ongeslagen in de Eredivisie.

PSV kwam in Doetinchem al vroeg op voorsprong. In de elfde minuut kreeg aanvaller Tim Matavz met de bal aan de voet alle gelegenheid door de defensie van de thuisploeg te wandelen: hij passeerde verdediger Rogier Meijer en liet doelman Yves De Winter vervolgens kansloos: 0-1.

Lang kon de ploeg van trainer Fred Rutten niet genieten van die voorsprong en dat was volledig de schuld van doelman Andreas Isaksson. De Zweedse goalie liet in de 22ste minuut een houdbaar schot van Soufian El Hassnaoui uit zijn handen glippen en werkte de bal knullig over zijn eigen doellijn: 1-1. In een levendige eerste helft hadden Michael de Leeuw (De Graafschap) en Zakaria Labyad (PSV) elk een grote kans om hun ploeg op voorsprong te zetten, maar De Leeuw vond Isaksson op zijn weg terwijl Labyad de bal wild over schoot na een knappe individuele actie.

Na rust was er beduidend minder gevaar voor beide doelen dan in de eerste 45 minuten. In de 54ste minuut zette Georginio Wijnaldum de bezoekers op voorsprong. De voormalige Feyenoorder rondde een individuele actie fraai af met een schot hoog in de touwen: 1-2.

Zes minuten vóór tijd zorgde Wijnaldum met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing in Doetinchem. Op aangeven van invaller Jan Vennegoor of Hesselink schoot hij de bal opnieuw hard achter doelman De Winter: 1-3.

De Graafschap, dat middenvelder El Hassnaoui na 64 minuten geblesseerd zag afhaken met een enkelblessure, leed tegen PSV de zesde nederlaag in zijn laatste acht competitieduels. De ploeg van trainer Andries Ulderink blijft zodoende steken op negen punten uit dertien wedstrijden.

PSV boekte in Doetinchem zijn achtste competitiezege van het seizoen en schroefde zijn puntentotaal op naar 28 uit dertien duels. De Eindhovenaren blijven minimaal derde na deze speelronde. Foto: VI Images