Wigan wil door met Wildschut: 'Maar de interesse neemt toe'

Reacties

Wigan Athletic hoopt ook in het nieuwe jaar gebruik te kunnen maken van Yanic Wildschut. De aanvaller, die wordt gehuurd van Middlesbrough, is met de club bezig aan een opmars in de League One.

Wigan wil door met Wildschut: 'Maar de interesse neemt toe'

Wildschut (24) ging in oktober bij Wigan een divisie lager voetballen, op het derde niveau van Engeland. 'Wigan was een gok, dat geef ik toe. Als ik hier geen indruk zou maken, dan was het heel moeilijk geworden. Maar de keuze heeft goed uitgepakt', zegt hij tegen FOX Sports. In negen duels was hij goed voor een goal en twee assists.

'Wigan wil mij graag houden en dat streelt mij', vervolgt hij. 'Dat is zeker een optie, maar de interesse neemt toe. Ik zal in ieder geval niet zomaar een club die strijdt om promotie inruilen voor een club die een niveau hoger tegen degradatie vecht. Natuurlijk wil ik mij nog steeds bewijzen bij Middlesbrough, maar het is afwachten wat hun plannen zijn.'

Wildschut verloor alleen zijn eerste wedstrijd met Wigan tegen het Burton Albion van Jerrel Hasselbaink, daarna bleef hij in zijn overige acht optredens ongeslagen. Door die reeks goede resultaten staat Wigan nu vijfde, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs om promotie naar het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.