Wildschut treft Norwich in finale om Premier League-ticket

Reacties

Norwich City heeft zich ten koste van Ipswich Town geplaatst voor de finale van de play-offs in het Championship. The Canaries treffen nu in de finale het Middlesbrough van Yanic Wildschut.

Wildschut treft Norwich in finale om Premier League-ticket

Norwich had al een goede uitgangspositie na de 1-1 in Ipswich en leek vlak na rust zijn schaapjes op het droge te hebben. Christophe Berra kreeg rood bij Ipswich en Wesley Hoolahan benutte de daaropvolgende penalty uiterst koel (1-0). Maar na een enorme inschattingsfout van keeper John Ruddy kon Tommy Smith struikelend de gelijkmaker binnen werken.

Norwich joeg in overtal op de winnende en werd daarbij geholpen door Ipswich-doelman Bartosz Bialkowski, die eerst over een schot van Nathan Redmond heen dook en ook nog te laat was bij een uitbraak van Cameron Jerome. De ploeg van Alex Neil plaatst zich daardoor voor de eindstrijd, zodat de club na een jaar afwezigheid alweer kan terugkeren op het hoogste niveau.

De finale is maandag 25 mei op Wembley. Dit wordt ook wel de wedstrijd om honderd miljoen genoemd (inmiddels zelfs meer), aangezien de winnaar een vermogen aan televisiegelden opstrijkt in de Premier League. Bournemouth en Watford promoveerden eerder al via de reguliere competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.