Wervelwind AS Monaco behoudt bijzondere status

Reacties

AS Monaco blijft erop los scoren in de dit seizoen zeer spannende Ligue 1. De Monegasken lieten zaterdagavond geen spaan heel van SC Bastia: 5-0.

Wervelwind AS Monaco behoudt bijzondere status

Met twee goals, de 3-0 en 4-0, eiste Radamel Falcao opnieuw een hoofdrol op. De opgeleefde Colombiaan was in zijn laatste zes competitieduels bij liefst acht goals rechtstreeks betrokken, hetzij met een doelpunt (zes keer) of een assist (twee keer). Tegen SC Bastia waren ook Kylian Mbappé, Thomas Lemar en Guido Carrillo trefzeker.

AS Monaco trof in de eerste zestien speelrondes liefst 49 keer doel in de Ligue 1, een moyenne van ruim drie goals per wedstrijd. De verliezend Champions League-finalist van 2004 is met afstand de meest productieve ploeg in de Europese topcompetities en heeft nu slechts acht goals minder dan het totaal van het hele vorige seizoen.

Dankzij de overwinning greep AS Monaco en passant de koppositie in de Ligue 1. De Monegasken profiteerden van de nederlaag van Paris Saint-Germain tegen Montpellier. Wel kan de ploeg zondag worden onttroond door Olympique Nice, dat in eigen huis aantreedt tegen Toulouse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.