Wervelend Liverpool krijgt vijfde plek Tottenham in zicht

Door een gelijkspel tegen West Bromwich Albion moet Tottenham Hotspur oppassen de vijfde plek niet te verspelen aan Liverpool, dat een grootse indruk maakte.

Liverpool-Birmingham City 5-0Birmingham City was het slachtoffer van een wervelend optreden van Liverpool, dat in Maxi Rodríguez de gevierde man had. De Argentijnse international nam drie van de vijf treffers voor zijn rekening op Anfield. Dirk Kuijt deed ook van zich spreken door na 24 minuten 2-0 te maken. De Oranje-international strandde net als Luis Suarez eerst op keeper Ben Foster, die in derde instantie toch moest buigen.

De ruime zege sterkte het optimisme bij Liverpool, dat onder interim-manager Kenny Dalglish kwalificatie voor de Europa League in het zicht heeft. De ploeg is nog slechts drie punten verwijderd van Tottenham Hotspur, dat vijfde staat. Die plek geeft recht op een ticket voor het Europese bekertoernooi.

Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 2-2Een hernieuwd optreden in de Champions League lijkt voor Tottenham Hotspur niet weggelegd. De ploeg van manager Harry Redknapp moest in de strijd om de begeerde vierde plaats op White Hart Lane genoegen nemen met een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Tottenham Hotspur verwerkte de vroege tegenvaller - Peter Odemwingie scoorde na vijf minuten voor WBA - goed. Na de gelijkmaker van Roman Pavlyuchenko bracht Jermain Defoe met zijn honderdste Premier League-treffer de thuisploeg in 67ste minuut op voorsprong. Invaller Simon Cox verpestte negen minuten voor het einde het feestje van The Spurs, dat moet vrezen dat nummer vier Manchester City maandag tegen Blackburn Rovers de voorsprong vergroot tot vier punten. Blackpool-Newcastle United 1-1Na zijn overtuigende optreden op St. James Park tegen Manchester United (0-0), incasseerde Tim Krul na 32 minuten in Blackpool zijn eerste treffer in 2011 bij Newcastle United. De Nederlandse doelman was kansloos op de kopbal van Dudley Campbell. Krul had geluk dat een inzet van Charlie Adam in de tweede helft op de paal belandde, zodat Blackpool een verdiende overwinning misliep. Via Peter Løvenkrands kwam Newcastle aanvankelijk op voorsprong.

Sunderland-Wigan Athletic 4-2Boudewijn Zenden en Ronnie Stam zaten bij respectievelijk Sunderland en Wigan Athletic negentig minuten op de bank en zagen dat de wedstrijd pas na rust echt losbarstte. Mohamed Diamé opende het doelpuntenfestijn namens Wigan Athletic. Het antwoord van Sunderland liet niet lang op zich wachten en was overtuigend. Binnen 22 minuten was de stand 4-1 door goals van Jordan Henderson (twee), Asamoah Gyan en Stephane Sessegnon. De tegentreffer van Franco di Santo was een schrale troost voor Wigan, dat door de nederlaag weer onder de rode streep dook. Foto: VI Images