Wervelend Barcelona maakt gehakt van Córdoba

Barcelona heeft nog maar drie zeges nodig om kampioen van Spanje te worden. Het obstakel Córdoba, de hekkensluiter van de Primera División, werd eenvoudig aan de kant gezet: 0-8.

Het duurde 42 minuten voordat Barcelona de defensie van Córdoba wist te slechten. Lionel Messi (foto) was met een briljante pass de aangever en Ivan Rakitic ramde de bal in het dak van het doel: 0-1. Daarna ging de voetbalmachine van Luis Enrique draaien en was de wedstrijd snel beslist.

Nog voor rust verdubbelde Luis Suarez de marge na een mooie pass van Andrés Iniesta, die zijn eerste assist van dit seizoen in competitieverband gaf. Direct na de hervatting kopte Messi een voorzet van Dani Alves binnen. De Braziliaanse rechtsback was ook de aangever bij de vierde Catalaanse treffer, een geplaatste kopbal van Suarez.

Ook het vijfde doelpunt van Barcelona werd met het hoofd gemaakt. Gerard Piqué was dit keer de gevierde man. Messi tilde met een intikker zijn seizoenstotaal in de competitie naar veertig, alvorens hij Neymar de kans bood om met een strafschop de afstraffing nog erger te maken: 0-7. Daarmee was het nog niet gebeurd, want twee minuten voor tijd maakte Suarez zijn derde doelpunt van de middag en het achtste van Barcelona.

Door de overtuigende 8-0 overwinning is Barcelona weer een stapje dichterbij de titel gekomen. Als de Catalanen ook de resterende drie competitieduels winnen, zijn ze kampioen van Spanje. Achtervolger Real Madrid heeft twee verliespunten meer. Córdoba is door de pijnlijke nederlaag officieel gedegradeerd.