Panenka is fan van Messi, kanonskogel Masuku

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Panenka is fan van Messi, kanonskogel Masuku

'Hoe ik Messi's uitvoering beoordeel? Als de beste die ik ooit heb gezien.'
• Aan het woord is Antonín Panenka, die in 1976 voor het eerst een strafschop binnenstiftte. Dinsdag deed Lionel Messi het de Tsjech na en die kon dat wel waarderen. 'Voetballers als Sergio Ramos, Francesco Totti en Zinedine Zidane probeerden ook ooit een panenka, maar die van Messi was de beste tot nu toe. Ik vind het altijd leuk als spelers Panenka's doen. Het is ook mooi dat fans ervan genieten.' (RAC1)

'Met zijn kwaliteiten kan hij tot zijn vijftigste door.'
• De kans is groot dat Xavi bezig is aan zijn laatste maanden bij Barcelona, een overstap naar Qatar is naar verluidt dichtbij, maar volgens Javi Martínez kan de 35-jarige middenvelder voorlopig nog wel mee bij de Catalanen. Barça treedt in de halve finale van de Champions League overigens aan tegen het Bayern München van de momenteel geblesseerde Javi Martínez. (Sport)

• Tijdens het duel tussen Orlando Pirates en SuperSport scoort Menzi Masuku op fantastische wijze. Hij pikt de bal op eigen helft op en van ruim twintig meter knalt hij raak. Wat een kanonskogel zeg!

Viktor Fischer lijkt weer op de weg terug richting topvorm. De Deen maakte op de training een prachtig doelpunt, waar met name Dennis Bergkamp tevreden naar zal hebben gekeken. De oud-spits scoorde regelmatig op dezelfde manier.

Lionel Messi is voor veel mensen al een held, maar op deze manier zagen we hem nog niet. De Argentijn speelt nu in een reclame voor Samsung als superheld Iron Man.

Meer nieuws over Messi: hij wordt voor de tweede keer vader. Dat laat hij zien met een foto op Instagram, waarop zijn duidelijk zwangere vrouw en zoontje te zien zijn.

• Bij FC Groningen staat alles in het teken van de bekerfinale tegen PEC Zwolle op zondag (18.00 uur). Via Facebook meldt de club zelfs dat Bayern München-vedette Arjen Robben zin heeft in de strijd om de KNVB-beker. Gezien zijn opgewekte blik is de foto waarschijnlijk genomen voordat bekend werd dat hij de rest van dit seizoen niet meer een actie kan komen.

Ook Arjen Robben heeft er zin in!

Posted by FC Groningen on donderdag 30 april 2015

BSC Young Boys speelde woensdag in de Zwitserse competitie tegen hekkensluiter FC Aarau. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, vooral Gonzalo Zárate zal zich hier niet lekker bij voelen. Bij een 2-1 voorsprong in de 75ste minuut schoot de Argentijn, voor een leeg doel, de bal op de paal. In de extra tijd kwam Aarau uiteindelijk nog op gelijke hoogte.

Real Madrid wilde woensdagavond wel heel graag winnen van Almería. In de 41ste minuut stond het nog 0-0 en had De Koninklijke haast. Zoveel haast, dat ze zelfs met twee ballen wilden spelen. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en won Real met 3-0.

'Arjen Robben had van het begin af aan moeten spelen. Zijn vervanger, Mitchell Weiser, heeft in zo'n belangrijke wedstrijd niets te zoeken.'
• Lothar Matthäus heeft flink uitgehaald naar Pep Guardiola. De oefenmeester van Bayern München had Arjen Robben in de basis moeten laten starten tegen Borussia Dortmund, volgens de clublegende. De Nederlander kwam in de halve finale van de DFB-Pokal in de tweede helft in het veld, maar moest zich na ruim een kwartier weer laten vervangen met een kuitblessure. 'Als basisspeler werk je de warming-up bovendien veel geconcentreerder af', had Matthäus ook nog een opmerkelijke verklaring voor de blessure van Robben. (Bild)

'Het was natuurlijk een dolletje, maar ik had het absoluut gedaan.'
Ron Jans zei dit naar aanleiding van een grapje van Hans Nijland. De FC Groningen-directeur hoopte na het afhaken van Arjen Robben als eventuele beker-uitreiker dat de PEC Zwolle-trainer de trofee aan de Groningers zou overhandigen, mits zij de beker zouden winnen uiteraard. Jans heeft zo'n acht jaar bij Groningen gewerkt en draagt de club nog een warm hart toe. (De Telegraaf)

• Niet alleen op het veld scoort Cristiano Ronaldo veel, ook bij de vrouwen doet hij het goed. Het Chileense model Daniella Chávez verklaarde onlangs dat ze wel met de Portugees in contact zou willen komen. De media uit Zuid-Amerika sprongen hier gretig op in met als hoogtepunt misschien wel het controversiële Venezolaanse nieuwsprogramma Stripping the News.

• Manchester United-trainer Louis van Gaal staat bekend om zijn confrontaties met de pers, maar in Engeland hebben ze ook Nigel Pearson. De manager van Leicester City gaat regelmatig in discussie met de pers en ook na de 3-1 nederlaag van woensdagavond tegen Chelsea was het weer raak. Hij noemde een van de aanwezige journalisten een struisvogel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.