Thuis onverslaanbaar Sevilla kan Real knock-out uitdelen

Reacties

De 35ste speelronde in de Primera División gaat vrijdag om 20.45 uur van start. Pieter Zwart, webredacteur van Voetbal International, blikt vooruit.

Thuis onverslaanbaar Sevilla kan Real knock-out uitdelen

Hoewel nog begin mei zijn de landstitels in de meeste Europese topcompetities al verdeeld. Bayern München is opnieuw de beste van Duitsland, in de Serie A heeft Juventus een straatlengte voorsprong op alle achtervolgers en in Engeland heeft Chelsea nog maar drie punten nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Hoe anders is dat in de Primera División, waar de titanen Barcelona en Real Madrid toewerken naar een spetterende ontknoping.

Met nog vier duels te gaan bezit koploper Barcelona een voorsprong van twee punten, maar de Catalanen kunnen zich geen misstap veroorloven. Madrid heeft namelijk voor een beter onderlinge resultaat gezorgd en gaat met de landstitel aan de haal als het met net zoveel punten als de aartsrivaal eindigt.

Kan Real Sociedad Lionel Messi en consorten opnieuw in bedwang houden?
Kan Real Sociedad Lionel Messi en consorten opnieuw in bedwang houden?

De hoop van Real is vooral gevestigd op stadgenoot Atlético, dat op 17 mei Barcelona ontvangt. Een week eerder ontvangt de ploeg van trainer Luis Enrique Real Sociedad, dat begin januari met 1-0 te sterk was. Mocht Barcelona deze twee wedstrijden geen averij oplopen, dan kan het op 24 mei thuis tegen Deportivo La Coruña het kampioenschap vieren. Het uitduel met hekkensluiter Córdoba op zaterdag (aftrap 16.00 uur) geldt als tussendoortje op weg naar de dubbele confrontatie met Bayern München in de halve finale van de Champions League.

Achtervolger Real vreest ondertussen (zaterdag, 20.00 uur) in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán de knock-out in de Spaanse titelstrijd uitgedeeld te krijgen. Het stadion van Sevilla is dit seizoen namelijk een onneembare vesting. Niet alleen in de competitie, maar ook in de Europa League en het toernooi om de Copa del Rey was Sevilla thuis onverslaanbaar.

Toch spreekt Real-coach Carlo Ancelotti zijn vertrouwen uit in een goede afloop. 'Ik ben er heilig van overtuigd dat we onze vier resterende wedstrijden kunnen winnen.' De Italiaanse succestrainer denkt dus dat behalve Sevilla ook Valencia, Espanyol en Getafe verslagen worden in een spectaculaire eindsprint. Dat is de enige manier om de eerste titel sinds 2012 te veroveren.

Diego Alves
Behalve Sevilla is ook Valencia dit seizoen in eigen huis verrassend sterk. Doelman Diego Alves zette een clubrecord neer door 594 minuten achtereen zijn doel schoon te houden. Zondag (19.00 uur) kan de Braziliaan in de thuiswedstrijd tegen Eibar dat record nog verder aanscherpen.

Programma
Real Sociedad 01-05
20:45
Levante
Córdoba 02-05
16:00
Barcelona
Atlético Madrid 02-05
18:00
Athletic de Bilbao
Sevilla 02-05
20:00
Real Madrid
Deportivo La Coruña 02-05
22:00
Villarreal
Espanyol 03-05
12:00
Rayo Vallecano
Getafe 03-05
17:00
Granada
Valencia 03-05
19:00
Eibar
Málaga 03-05
21:00
Elche
UD Almería 04-05
20:45
Celta de Vigo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.