Werklust maakt Özil volgens Wenger uniek in zijn soort

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger rekent in de topper tegen Manchester City op Mesut Özil, het creatieve brein van Arsenal. De Fransman is op zijn hoede voor de vindingrijke sterspelers van The Citizens.

Werklust maakt Özil volgens Wenger uniek in zijn soort

'We moeten de individuele kwaliteit van City proberen te neutraliseren, maar je kunt niet om hun aanvallende mogelijkheden heen', zei Wenger in gesprek met ESPN. 'Ze hebben enorm veel potentie, zeker nu David Silva en Sergio Agüero terug zijn.'

De rol van aangever die Silva bij de ploeg uit Manchester vertolkt, vult Özil met verve in bij The Gunners. De Duitse spelmaker leverde in vijftien competitiewedstrijden liefst dertien assists af. Özil voert de ranglijst met assists met een ruime voorsprong aan. Citizens Silva (zes), Kevin De Bruyne (zes) en Yaya Touré (vijf) volgen op gepaste afstand.

'Hij is dé leverancier binnen ons elftal. Spelers die je kunnen laten scoren zijn lastig te vinden', sprak de ervaren Wenger. 'Maar hij is niet alleen belangrijk vanwege zijn creativiteit. Özil is een enorme vechter. Hij legt enorme afstanden af tijdens wedstrijden en komt steeds vaker in het vijandelijke strafschopgebied. Hij is een ongelooflijk sterke speler geworden.'

De Franse oefenmeester wil geen immense druk op de schouders van zijn spelers leggen voor het duel van maandagavond. 'Als we winnen krijgen onze titelkansen een impuls, maar we zitten nog in december. Het kampioenschap staat nog niet op het spel.' Lijstaanvoerder Leicester City beschikt na zestien speelronden in de Premier League over een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger Arsenal. Manchester City volgt op drie punten van de koploper.

City-manager Manuel Pellegrini heeft maandagavond mogelijk weer last van landgenoot Alexis Sánchez, die wellicht zijn rentree maakt na een hamstringblessure. 'Hij rent weer, maar doet nog niet mee met de groepstraining. Alexis is gretig, maar respecteert mijn beslissing', zei Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.