Wereldwijde schorsing Overmars blijft staan: FIFA wijst beroep af

Het beroep van Marc Overmars tegen zijn wereldwijde schorsing is afgewezen door de FIFA. De vijftigjarige technisch directeur van Antwerp FC mag daardoor tot november 2024 geen functie bekleden in het mondiale voetbal.

Wereldwijde schorsing Overmars blijft staan: FIFA wijst beroep af
© Pro Shots

Overmars werd in november voor een jaar geschorst door het Instituut Sportrechtspraak wegens grensoverschrijdend gedrag, waar de oud-international zich als directeur voetbalzaken van Ajax schuldig aan had gemaakt. De KNVB meldde die schorsing vervolgens bij de FIFA, die besloot de straf over te nemen.

Door de maatregel van de wereldvoetbalbond kon Overmars zijn werk bij Antwerp niet meer doen. De voormalige vleugelspits tekende beroep aan bij de FIFA, maar zijn woordvoerder Frank Neerdervoort heeft woensdag aan Het Parool laten weten dat de schorsing blijft staan. Ook draait Overmars op voor de proceskosten.

Onlangs kwam via de NOS naar buiten dat Overmars tot twee keer toe is gepolst voor een terugkeer bij Ajax. Lees op VI PRO de column van Nico Dijkshoorn over dit onderwerp.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC