Wereldkampioenen lossen elkaar af bij Bayern München

Reacties

Het langdurig wegvallen van Philipp Lahm valt Bayern München-trainer Pep Guardiola zwaar. Met de van een slepende knieblessure herstelde Bastian Schweinsteiger dient de vervanger van zijn collega-wereldkampioen, die door een gebroken enkel drie maanden is uitgeschakeld, zich echter aan.

Wereldkampioenen lossen elkaar af bij Bayern München

Schweinsteiger werkte de afgelopen anderhalve week aan zijn rentree sinds hij de groepstraining hervatte en kan zaterdag tegen 1899 Hoffenheim zijn eerste wedstrijd spelen sinds de WK-finale van 13 juli tegen Argentinië. 'Hij zit bij de wedstrijdselectie', bevestigde Guardiola vrijdag tijdens de persconferentie. 'Dat is het goede nieuws', aldus de Spaanse oefenmeester.

Slecht nieuws was er deze week ook voor Bayern, want met Lahm zag Guardiola na David Alaba, Holger Badstuber, Javi Martínez en Thiago Alcántara opnieuw een potentiële basisspeler wegvallen. Op de vraag hoe zwaar het wegvallen van Lahm hem valt, antwoordde Guardiola veelzeggend: 'Hij was mijn belangrijkste speler, natuurlijk is dat moeilijk voor ons.'

Lahm was tot dusver een onmisbare pion op het middenveld, waar de 31-jarige aanvoerder voornamelijk speelt sinds Guardiola vorig jaar trainer van Bayern werd. Toevallig of niet, de positie van Lahm is precies de plek waarop ook Schweinsteiger zijn wedstrijden doorgaans afwerkt en vier maanden geleden Duitsland samen met Lahm nog naar de wereldtitel leidde.

Omdat ook Jérôme Boateng, Thomas Müller en Manuel Neuer ondanks pijntjes opgelopen tijdens de interlands met Duitsland 'allemaal gezond zijn', zoals Guardiola het verwoordde, neemt Bayern het ondanks al het blessureleed met een respectabel elftal op tegen Hoffenheim. De ploeg van trainer Markus Gisdol staat vijfde op tien punten van koploper Bayern, dat in eigen huis nog geen enkel punt verloor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.