Werder dieper in de zorgen ondanks goal en assist Elia

Werder Bremen heeft zijn sportieve crisis thuis tegen FSV Mainz niet weten te bezweren. De Noord-Duitse club ging met 2-3 onderuit, ondanks een treffer en assist van Eljero Elia (foto).

Werder maakte de afgelopen weken een vrije val op de ranglijst, door een dramatische reeks van zes wedstrijden waarin de club slechts een keer won. Het thuisduel met directe concurrent Mainz, liep voor Werder eveneens uit op een deceptie.

Mainz kwam al na zeven minuten op voorsprong in het Weserstadion. Nicolai Müller verschalkte de te vroeg uitgekomen doelman Sebastian Mielitz met een boogbal. Tien minuten later verdubbelde Shinji Okazaki de marge in het voordeel van Mainz. Hij rondde van dichtbij af nadat Zdenek Pospech op de lat had geschoten. Halverwege de tweede helft nam Okazaki ook de 0-3 voor zijn rekening.

Werder leek verslagen, maar aan de hand van Elia kwamen de gastheren vlak voor tijd terug in de wedstrijd. In de 85ste minuut maakte Elia van dichtbij de 1-3 en vier minuten later gaf de Nederlandse aanvaller de assist voor de 2-3. Franco Di Santo promoveerde Elia's voorzet tot doelpunt. Verder dan dat kwam Werder niet, ondanks een zinderende slotfase.

Door de nederlaag moet Werder genoegen nemen met de twaalfde plaats in de Bundesliga. De club van trainer Robin Dutt heeft maar vier punten meer dan SC Freiburg, dat de zestiende plaats bezet, die verplicht tot deelname aan de promotie/degradatiewedstrijden. Mainz stijgt door de overwinning naar de zevende plaats.