Elia met Werder onderuit tegen VfL Wolfsburg van Dost

Eljero Elia heeft met Werder Bremen opnieuw niet kunnen winnen in de Duitse Bundesliga. Na drie remises op rij verloren Elia en zijn ploeggenoten zaterdagavond van VfL Wolfsburg, waar de van een enkelblessure herstellende Bas Dost nog altijd niet bij de selectie zat: 3-0.

Elia met Werder onderuit tegen VfL Wolfsburg van Dost

Zowel Wolfsburg als Werder kan de aspiraties om Europees voetbal te spelen dit seizoen nog niet altijd evenveel kracht bijzetten. Beide clubs laten goede en slechte resultaten in hoog tempo op elkaar volgen. Waar Werder door het verlies in Wolfsburg alweer vier duels zonder overwinning is, boekten Die Wölfe juist voor het eerst twee achtereenvolgende zeges.

Ivica Olic, de voornaamste concurrent van Dost in de spits, was met een goal en een assist belangrijk voor Wolfsburg. In de zevende minuut stelde de 34-jarige Kroaat met een hakbal de vijftien jaar jongere Maximilian Arnold in staat om de score te openen, waarna hijzelf in de 72ste minuut de marge verdubbelde door een voorzet van Ivan Perisic langs Sebastien Mielitz te knikken. Perisic zorgde op zijn beurt een minuut voor tijd nog voor het slotakkoord.

Vier weken na zijn twee goals tegen 1. FC Nürnberg kon Elia daar weinig tegenover stellen. Werder mocht doelman Mielitz zelfs danken dat het niet met grotere cijfers verloor. De 3-0 nederlaag betekent evenwel dat de ploeg van trainer Robin Dutt twaalfde staat met twaalf punten. Wolfsburg staat met slechts drie punten meer op de vijfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen