Werder Bremen kan 'natuurlijke leider' Moisander (34) nog niet missen

Reacties

Werder Bremen heeft het contract met Niklas Moisander tot medio 2021 verlengd. De 34-jarige Fin kwam dit seizoen nog amper in actie, maar is toch onmisbaar voor de ploeg van trainer Florian Kohfeldt.

Werder Bremen kan 'natuurlijke leider' Moisander (34) nog niet missen
© Pro Shots

De tweejarige contractverlenging is opvallend te noemen. Moisander is met zijn 34 jaar de jongste niet meer en wordt al zijn hele loopbaan regelmatig geteisterd door blessures. Dit seizoen deed hij pas in drie Bundesliga-wedstrijden mee. Zijn laatste wedstrijd dateert van 1 september, toen Werder met 3-2 van FC Augsburg won. Sindsdien kwam de Fin niet meer in actie, omdat hij kampte met een spierblessure en een trainingsachterstand nog moest inhalen.

Trainer Kohfeldt is echter dolblij met de verlenging van de routinier, vertelt hij op de website van de club uit Bremen. 'Absoluut, ik heb niet voor niets geroepen dat Niklas voor mij de ideale verdediger is. Hij is met zijn leiderschapskwaliteiten een verlengstuk van mij in het veld, vervult een belangrijke rol in de kleedkamer en is daarom ook aanvoerder. Ik ben blij dat hij de komende jaren deel uit blijft maken van ons team.'

Moisander is alweer bezig aan zijn vierde seizoen in Bremen. In het verleden was hij bijna tien jaar actief in Nederland, waar hij als speler van AZ en Ajax zelfs kampioen van Nederland werd. Uiteindelijk verkaste hij in 2015 naar Sampdoria, maar dat verblijf beperkte zich tot één seizoen, want daarna trok hij naar Bremen om voor Werder te spelen. De voormalig Fins international is verheugd met zijn contractverlenging. 'Dit wordt de club die ik het langst gediend heb in mijn loopbaan. Ik voel me hier thuis en ben trots onderdeel te zijn van de Werder-familie.'

Natuurlijke leider
Bij Werder is Moisander – net als in zijn Ajax-periode – aanvoerder. Nu de Fin gehinderd wordt door blessureleed draagt de Nederlander Davy Klaassen de band om zijn arm. Ook bij de nationale ploeg van Finland – die zich onlangs plaatste voor het EK - was de verdediger enige tijd captain. Moisander gaat de eerste eindronde in de voetbalhistorie van Finland overigens niet meer meemaken: hij zwaaide in 2017 af als international.

Sportief verkeert Werder in zwaar weer en beleeft het een teleurstellend seizoen in de Bundesliga. De voorbije vijf wedstrijden werd er niet gewonnen en inmiddels staat het elftal van Moisander en Klaassen zelfs maar nipt boven de degradatiestreep, op de veertiende plaats. Komend weekend wacht het treffen met Wolfsburg, waar Oranje-international Wout Weghorst in de punt van de aanval staat. De kans lijkt klein dat hij Moisander als directe tegenstander gaat tegenkomen, want de Fin is nog niet volledig wedstrijdfit.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Union Berlin
34
12
5
17
41-58
-17
41
12
Schalke 04
34
9
12
13
38-58
-20
39
13
FSV Mainz 05
34
11
4
19
44-65
-21
37
14
1. FC Köln
34
10
6
18
51-69
-18
36
15
FC Augsburg
34
9
9
16
45-63
-18
36
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer N. Moisander
Meer over N. Moisander
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.