Werder breekt met Skripnik na dramatische start

Reacties

Werder Bremen heeft de samenwerking met hoofdtrainer Viktor Skripnik beëindigd. Dat heeft de clubleiding besloten na de 4-1 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach.

Werder breekt met Skripnik na dramatische start

De druk op Skripnik was de afgelopen weken al toegenomen. Zo werd Werder uitgemaakt voor 'caféelftal' na de 6-0 oorwassing door Bayern München op de eerste speeldag van de Bundesliga. De 46-jarige Oekraïner weigerde toen nog te buigen voor de mening van de buitenwacht. 'Ik ga spelers nu niet ineens anders behandelen. Dan zou ik Viktor Skripnik niet meer zijn'.

Clubicoon Tim Borowski betwijfelde of Skripnik wel iets te verwijten viel. Volgens de voormalig middenvelder waren het vooral de spelers die verantwoordelijk waren voor de dramatische start. Omdat ook FC Augsburg te sterk was (1-2) staat Werder stijf onderaan met nul punten uit drie duels en een negatief doelsaldo van 2-12.

Voor het bestuur van de Groenwitten was het reden om meteen na de verliespartij bij Gladbach tot actie over te gaan. Skripnik moet na bijna twee jaar zijn spullen pakken. Ook zijn assistenten Florian Kohfeldt en Torsten Frings zijn op non-actief gesteld. Alexander Nouri, trainer van de Onder 23-ploeg, neemt hun taken voorlopig over.

Volgens sportief directeur Frank Baumann was het onvermijdelijk. 'We hebben deze stap genomen, omdat we er na de wedstrijd in Gladbach niet langer van overtuigd waren dat het in de huidige situatie mogelijk is binnen afzienbare tijd voor een positieve wending te zorgen', aldus de oud-speler van Werder, dat vorig seizoen nog ternauwernood ontsnapte aan degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.