Wenger wil Rode Duivel Vermaelen behouden voor Arsenal

Als het aan Arsenal-manager Arsène Wenger ligt speelt Thomas Vermaelen ook na de winterstop voor Arsenal. De Belgische verdediger komt weinig aan spelen toe in Londen en zou met het oog op het WK willen vertrekken naar een club waar hij wel wekelijks in actie komt.

Wenger wil Rode Duivel Vermaelen behouden voor Arsenal

'Het is lastig om Vermaelen (foto) te laten gaan vanwege zijn kwaliteiten, gedrag en invloed binnen de club', liet Wenger weten aan Sky Sports. 'Maar hij heeft mij niets gevraagd. En als hij weg wil, moet hij dat wel met mij bespreken.'

De oorspronkelijke aanvoerder van The Gunners speelde dit seizoen pas drie competitieduels namens de koploper van Engeland. Het feit dat Vermaelen doorgaans Per Mertesacker en Laurent Koscielny voor zich moet dulden in het hart van de defensie kan gevolgen hebben voor het WK van volgend jaar zomer.

De Belg, die in de zomer van 2009 overkwam van Ajax, zit over het algemeen steeds bij de selectie van bondscoach Marc Wilmots, die onlangs liet doorschemeren dat zijn spelers regelmatig moeten spelen willen ze meegaan naar Brazilië. In de achterste linie is de concurrentie niet mals.

Wilmots heeft keuze uit spelers als Vincent Kompany (Manchester City), Daniel van Buyten (Bayern München), Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg) en Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen