Wenger wil eerste prijs sinds 2005: 'Nemen het serieus'

Arsène Wenger is zeer tevreden met het spel dat zijn elftal getoond heeft tegen Everton. Dankzij een 4-1 zege plaatste Arsenal zich voor de halve finale van de FA Cup.

Arsenal won sinds het in 2005 de FA Cup pakte geen enkele prijs meer, maar dit seizoen kan daar in datzelfde toernooi verandering in komen. Naast The Gunners is Manchester City namelijk de enige topclub die nog uitkomt in dat toernooi, waar Arsenal in de kwartfinale zaterdag met 4-1 won van Everton.

Tegenover de clubwebsite was manager Wenger lovend over zijn elftal en specifiek Mesut Özil, die terugkeerde in de basisopstelling en direct scoorde. 'We hebben van de eerst tot de laatste minuut kwaliteit getoond. We hadden pech dat het bij rust slechts 1-1 stond. Het spel van Özil was belangrijk voor hem, omdat je hoopt dat hij zijn kans grijpt. Hij oogde herboren, want hij schuwde ook het vuile werk niet.'

Op weg naar de halve finale speelde Arsenal slechts thuisduels, maar volgens Wenger lootte zijn club niet makkelijk. 'We hadden een goede loting in de zin dat we al onze wedstrijden thuis speelden, maar we kwamen lastige tegenstanders tegen. We hebben de FA Cup serieus genomen.'

Sleutelmoment
Everton-manager Roberto Martinez baalde van de penalty die Arsenal in de 68ste minuut de 2-1 opleverde. Daarna kon Arsenal op de tegenaanval uitlopen naar 4-1. 'We wilden er een open wedstrijd van maken en hadden een goede kans om op voorsprong te komen. Ik denk nog steeds dat de strafschop makkelijk gegeven was. Natuurlijk was er contact, maar is dat genoeg om een penalty te geven? Dit soort sleutelmomenten beïnvloeden de wedstrijd.'