Voetbreuk Wilshere nieuwe tegenvaller Arsenal en Engeland

Reacties

In navolging van Theo Walcott moet mogelijk ook Jack Wilshere het WK aan zich voorbij laten gaan. De 22-jarige middenvelder van Arsenal liep woensdag in het oefenduel van Engeland met Denemarken een breuk in zijn linkervoet op.

Voetbreuk Wilshere nieuwe tegenvaller Arsenal en Engeland

Dat betekent dat de spelmaker van The Gunners circa zes weken moet revalideren, alvorens hij de training kan hervatten om weer wedstrijdfit te worden. Wilshere (foto) heeft dan nog slechts een handvol competitieduels in het verschiet voordat bondscoach Roy Hodgson zijn WK-selectie bekend zal maken.

De blessure is mogelijk niet alleen een tegenvaller voor Engeland, ook Arsenal-manager Arsène Wenger zal allerminst gelukkig zijn met de ontwikkelingen. Met Walcott moet hij al een van zijn belangrijkste spelers tot het einde van het seizoen missen en bovendien stond Wilshere in 2011 en 2012 ook al bijna een anderhalf jaar aan de kant door blessureleed.

Geluk bij een ongeluk voor Arsenal is dat 'paniekaankoop' Kim Källström onlangs fit werd verklaard. De 31-jarige Zweed kan net als Wilshere links op het middenveld uit de voeten. Wenger zei bij de komst van Källstrom al rekening te houden met blessures. Het wegvallen van Wilshere is desondanks een nieuwe tegenvaller in de jacht van The Gunners op de eerste hoofdprijs sinds 2005, toen ze de FA Cup wonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.