Wenger weert kritiek over blessures opnieuw af

Reacties

Arsène Wenger zegt dat de blessureproblemen bij Arsenal hem niet aan te rekenen zijn. 'Onze spelers ondergaan wekelijks medische tests.'

Wenger weert kritiek over blessures opnieuw af

Wengers trainingsmethodes zijn onder vuur komen te liggen nu Arsenal getroffen wordt door een blessuregolf. Sinds medio oktober zag de Fransman al veertien spelers geblesseerd wegvallen. Dit hele seizoen werden zijn spelers al door 23 blessures getroffen. Deze week voegden Laurent Koscielny, Kieran Gibbs, Santi Cazorla en Alexis Sánchez zich in dat rijtje. De hamstringblessure die Sánchez opliep tegen Norwich City (1-1) was voor Wenger persoonlijk pijnlijk, omdat de Chileen in de aanloop naar het duel al met klachten kampte.

'Ik vind niet dat ik mezelf iets kwalijk moet nemen', zei Wenger vrijdag. 'Het was geen overduidelijke fout. Ik heb voor de wedstrijd met Sánchez gesproken en hij voelde zich prima. Bovendien testen we onze spelers elke week en die testen zijn echt bijzonder grondig. Ik heb naar de cijfers gekeken en wij hebben niet meer blessures dan andere grote clubs.'

De statistieken lijken Wengers woorden te ondersteunen, want Arsenal wordt dit seizoen in absolute aantallen niet door meer blessures getroffen dan andere Engelse topclubs. Toch valt op dat de kwetsuren bij spelers van The Gunners vaak spierblessures zijn, wat wijst op overbelasting. 'Die discussie laat ik over aan de specialisten', sloot Wenger het onderwerp af.

Sunderland
Zaterdag wacht de gedecimeerde spelersgroep van Wenger een thuisduel met Sunderland. Een wedstrijd die gewonnen móét worden, zeker nu de club al drie competitiewedstrijden op rij zonder zege is. 'Sunderland is een goed georganiseerde ploeg. Het is voor ons lastig om zo'n team kapot te spelen. In de afgelopen twee duels (met West Bromwich Albion en Norwich, red.) hadden we rond de zeventig procent balbezit, maar kregen we vier schoten tegen. Daar kwamen drie doelpunten uit...' Arsenal staat vierde in de Premier League, met twee punten minder dan koploper Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.