Wenger: 'De pers bepaalt niet of een speler rust moet krijgen'

Reacties

Het is zo langzamerhand een verhaal apart, Arsenal en blessures. Manager Arsène Wenger moet dit seizoen al diverse spelers missen door fysieke kwalen en zag zondag op bezoek bij Norwich City (1-1) weer drie dragende krachten geblesseerd raken.

Wenger: 'De pers bepaalt niet of een speler rust moet krijgen'

Behalve twee punten verloren The Gunners ook Alexis Sánchez en Laurent Koscielny. Santi Cazorla speelde de wedstrijd wel uit, maar bleek na afloop met een kniekwetsuur te kampen. De ziekenboeg van de Londenaren wordt daarmee voller en voller. Francis Coquelin liep onlangs een knieblessure op die hem drie maanden aan de kant houdt, terwijl Tomás Rosicky, Danny Welbeck en Jack Wilshere ook pas rond de jaarwisseling worden terugverwacht.

Dat Koscielny (heup) en Cazorla (knie) nog amper konden lopen, baarde Wenger zorgen. Maar vooral de hamstringblessure van Sánchez zorgde voor discussie. De Chileense aanvaller had daar dinsdag na de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb ook al last van, maar begon zondag toch weer in de basis tegen The Canaries. De 26-jarige dribbelaar verscheen daardoor alweer voor de negentiende keer op rij in de basis tijdens een CL- of competitieduel.

Alexis Sánchez moest zich in Norwich na een uur laten vervangen door Joel Campbell.
Alexis Sánchez moest zich in Norwich na een uur laten vervangen door Joel Campbell.

Volgens Wenger had Sánchez echter helemaal geen last meer van zijn hamstring. Hem rust geven was dus niet nodig. 'Jullie kunnen dat wel zeggen, maar op dit moment hebben we voorin niet veel keuze. Spelers zijn er om te voetballen, niet om rust te krijgen. En het is al zeker niet aan de pers om te beslissen of ze rust nodig hebben. Niemand is wetenschappelijk genoeg ontwikkeld om te voorspellen wanneer iemand geblesseerd raakt. Ondanks alle tests zijn we niet in die positie.'

Het heeft wel tot gevolg dat Arsenal mogelijk opnieuw drie belangrijke spelers voor langere tijd moet missen. Wenger kon nog geen uitsluitsel geven over de blessures van Cazorla, Koscielny en Sánchez. 'Hoe ernstig het is, weet ik niet. Dat zullen we in de ochtend zien', aldus de Fransman, die vreest dat Sánchez een serieuze blessure heeft opgelopen. 'Hij zegt zelf dat hij er alleen een schop op heeft gekregen, maar ik ben bang dat dat niet waar is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.