Arsenal vreest voor maandenlange afwezigheid Cazorla

Reacties

De blessurezorgen van Arsène Wenger nemen steeds serieuzere vormen aan. De manager van Arsenal moet Santi Cazorla mogelijk drie maanden missen, doordat de Spaanse middenvelder afgelopen zondag schade aan zijn kniebanden heeft opgelopen.

Arsenal vreest voor maandenlange afwezigheid Cazorla

In tegenstelling tot de geblesseerd uitgevallen Laurent Koscielny en Alexis Sánchez kon Cazorla niet voortijdig naar de kant in het competitieduel met Norwich City (1-1), omdat Arsenal al drie keer had gewisseld. Wenger constateerde na afloop daarom al dat de kwetsuur van de dertigjarige technicus tijdens de wedstrijd leek te verergeren.

Hoewel Arsenal nog een definitieve diagnose moet stellen, meldt The Guardian dat de club ervan uitgaat dat Cazorla drie maanden – en misschien zelfs langer – niet in actie kan komen. Daardoor valt de hele as op het middenveld van The Gunners in amper twee weken tijd weg. Francis Coquelin moet door een knieblessure ook drie maanden toekijken.

Wenger heeft ook nog altijd geen uitsluitsel over de ernst van de hamstringblessure die Sánchez overhield aan het Premier League-duel. De Chileense aanvalsleider is mogelijk pas in het nieuwe jaar weer fit. De schade bij Koscielny is minder ernstig. De Franse verdediger is mogelijk zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sunderland alweer van de partij.

Arsenal blijft structureel geplaagd door blessures. Behalve Cazorla en Sánchez zitten ook Mikel Arteta, Kieran Gibbs, Tomás Rosicky, Theo Walcott, Danny Welbeck en Jack Wilshere allemaal in de lappenmand. Het gros van die spelers keert waarschijnlijk nog in de drukke decembermaand terug, voor Rosicky en Welbeck komt een rentree vóór de jaarwisseling nog te vroeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.