Wenger: 'We hebben goede herinneringen aan Wembley'

Reacties

Manager Arsène Wenger is niet bang voor Wembley, waar Arsenal zaterdag de halve finale van de FA Cup tegen Wigan Athletic speelt. De laatste twee wedstrijden van The Gunners in het roemruchte stadion gingen verloren.

Wenger: 'We hebben goede herinneringen aan Wembley'

Het stadion werd op 24 maart 2007, na een fikse opknapbeurt, opnieuw in gebruik genomen. Sindsdien verloor Arsenal onder Wenger in 2009 de halve finale van de FA Cup van Chelsea (2-1). Ook Birmingham City was twee jaar later met dezelfde uitslag te sterk voor de ploeg uit London. Het openingsdoelpunt van Robin van Persie in die League Cup-finale bleek slechts van waarde voor de statistieken.

Van die slechte cijfers trekt de Franse trainer zich niets aan. 'We hebben goede herinneringen aan Wembley en die willen we opnieuw beleven. Belangrijk is dat het veld even groot is als het veld bij onze thuisbasis. Ook is het van groot belang dat we goed reageren op de teleurstellende verliespartij van zondag, tegen Everton (3-0). We zijn in ieder geval gefocust.'

Doorslaggevend
Routine moet volgens de 64-jarige coach de doorslag geven. 'We hebben veel spelers rond de 28, 29 en 30 jaar oud. Zij hebben ervaring en weten wat er op het spel staat. Ik verwacht dat iedereen een bijdrage gaat leveren. We staan in de halve finale omdat we goede prestaties geleverd hebben.' In de voorgaande wedstrijden in de FA Cup waren The Gunners te sterk voor Tottenham Hotspur (2-0), Coventry City (4-0), Liverpool (2-1) en Everton (4-1).

Het nationale bekertoernooi is de laatste strohalm voor Arsenal om dit seizoen nog een prijs te pakken. Mocht het elftal van Le Professeur Wigan Athletic verslaan, dan treffen ze Hull City of Sheffield United in de finale. Zaterdag om 18.07 uur begint de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.