Wenger: 'Tegen Messi, Suárez en Neymar niet dom zijn'

Reacties

Arsène Wenger heeft veel bewondering voor het aanvalstrio van Barcelona. Arsenal ontvangt Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar en co dinsdagavond in Londen voor de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League.

Wenger: 'Tegen Messi, Suárez en Neymar niet dom zijn'

In de zomer van 2013 probeerde Wenger Suárez voor ruim vijftig miljoen naar Arsenal te halen, maar Liverpool wees het bod af. De Franse manager is nog steeds groot fan van de spits, die dit seizoen met 25 doelpunten topscorer is van La Liga, vertelt hij aan The Guardian: 'Messi, Suárez en Neymar hebben een heel bijzondere band, een bepaalde chemie waar geen woorden voor nodig zijn, en Suárez is daar cruciaal in. Hij kan zoiets creëren, dat deed hij ook bij Liverpool en bij Uruguay.'

'Als je ziet dat Messi zijn 300ste goal kan maken, maar de bal in plaats daarvan aan Suárez geeft, dat zegt wel iets', spreekt de Fransman zijn bewondering uit. Messi (27), Suárez (41) en Neymar (23) zijn dit seizoen in alle competities samen al goed voor 91 doelpunten.

Dinsdagavond is het voor Arsenal zaak om die chemie te blokkeren. 'Individueel zijn ze lastig af te stoppen, we moeten een manier vinden om het collectief te doen', legt Wenger uit. 'We kunnen niet dom zijn tegen Barcelona en thuis tegendoelpunten krijgen. We zullen soms moeten inzakken', verwacht de manager.

Achtste finales eindstation
Arsenal werd de afgelopen vijf seizoenen telkens uitgeschakeld in de achtste finales van het kampioenenbal. Vijf jaar geleden was Barcelona ook de beul van de Londenaren. Arsenal won dat jaar de heenwedstrijd met 2-1, onder meer door een doelpunt van Robin van Persie. De return in Spanje liep uit op een deceptie voor The Gunners, mede door een rode kaart van diezelfde Van Persie. In de jaren daarna werd Arsenal achtereenvolgens uitgeschakeld door AC Milan, Bayern München (twee keer) en AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.