Wenger: 'Rosicky was onze Bergkamp vandaag'

Reacties

Arsenal heeft zaterdagmiddag tot vreugde van manager Arsène Wenger de zure nasmaak van de nederlaag tegen Bayern München in de Champions League weggespoeld. Sunderland werd kinderlijk eenvoudig verslagen met 4-1 en de Franse coach was na afloop lovend over Tomas Rosicky.

Wenger: 'Rosicky was onze Bergkamp vandaag'

De Tsjech was bij de 3-0 het eindstation van een weergaloze aanval. Dat alles onder toeziend oog van Dennis Bergkamp. Hij kreeg zaterdag een fraai eerbetoon van de club waar hij in het verleden furore maakte. Er werd een standbeeld onthuld van de Nederlander voor het stadion.

'En uitgerekend maakten we vandaag twee echte Arsenal-goals', meende Wenger. 'Eentje van Giroud en eentje van Rosicky. Ik ben blij voor hem. Rosicky was vandaag onze Bergkamp. Hij nam de rol van maker van mooie goals op zich. Dennis zal dat met plezier hebben aangezien. Het was een van de mooiste goals die ik hier ooit heb gezien', aldus de trainer die al sinds mensenheugenis bij Arsenal actief is.

Wenger was blij met de zege die ervoor zorgde dat de afstand met koploper Chelsea een punt blijft. 'We hebben een zware week achter de rug. Midweeks hebben we lang met tien man gespeeld tegen Bayern, daarom zijn deze punten zeer welkom.'

Wenger passeerde tegen Bayern Giroud nog ten faveure van Yaya Sanogo. 'Maar ik heb nooit aan hem getwijfeld', aldus de trainer van de Londenaren. 'We staan er in de competitie nog goed voor. Nu moeten we consistentie tonen. Ook in de komende weken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.