Arsenal wint overtuigend, Magath debuteert met punt

Arsenal heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Sunderland hersteld van de midweekse nederlaag tegen Bayern München: 4-1. Manchester City maakte geen fout tegen Stoke City: 1-0. Felix Magath debuteerde als Fulham-manager met een 1-1 gelijkspel bij West Bromwich Albion.

Arsenal – Sunderland 4-1
Onder toeziend oog van Dennis Bergkamp, die bij het Emirates Stadion een standbeeld voor hem onthuld zag worden, heeft Arsenal tegen Sunderland een voetbalshow weggegeven: 4-1.

Arsenal trad aan zonder de aangeslagen Mesut Özil (hij miste midweeks een penalty in de Champions League tegen Bayern München), die niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde, maar daar ondervond het elftal van manager Arsène Wenger weinig hinder van. Al in de vijfde minuut namen The Gunners de leiding, dankzij Olivier Giroud (foto boven) die goed afrondde na een combinatie door het centrum. De Franse spits die de laatste twee wedstrijden nog gepasseerd werd, verdubbelde na een half uur de marge, na een foute terugspeelbal van Santiago Vergini.

Het sterke optreden van Arsenal bereikte vlak voor rust zijn climax. Na een geweldige combinatie over verschillende schijven tikte Tomas Rosicky het derde doelpunt van de middag binnen. Na rust kwam alleen Laurent Koscielny nog tot scoren namens de thuisploeg. Emanuele Giaccherini deed nog wat terug voor Sunderland met een geweldig afstandsschot. Dankzij de 4-1 overwinning blijft Arsenal in het spoor van koploper Chelsea, dat een punt meer heeft.

Manchester City – Stoke City 1-0
Februari is voor Manchester City geen fijne maand. De ploeg was in competitieverband nog zonder zege na een nederlaag tegen Chelsea (0-1) en het doelpuntloze gelijkspel tegen Norwich City. The Citizens waren weggezakt naar een derde plaats, met zes punten minder dan koploper Chelsea. Dat wilde de ploeg van Manuel Pellegrini tegen Stoke City rechtzetten.

City was in de eerste helft ook de bovenliggende partij. De thuisploeg had een ruim veldoverwicht maar kwam niet tot grote kansen. Net voor rust waren Yaya Touré en Edin Dzeko nog het dichtst bij een treffer.

Yaya Touré scoort en is belangrijk voor Manchester City.

In de tweede helft startte City beter. Twintig minuten voor tijd kwam dan eindelijk waar Pellegrini zo lang op wachtte. Touré rondde een voorzet van Aleksandar Kolarov af en zette de thuisploeg op voorsprong. Dzeko had vervolgens de 2-0 op zijn schoen, maar hij miste op aangeven van Jesús Navas, waardoor het bij 1-0 bleef.

Manchester City boekte zodoende de eerste competitiezege in februari en speelde ook de 0-2-nederlaag tegen Barcelona van zich af. City is derde, met drie punten minder dan Chelsea.

West Bromwich Albion – Fulham 1-1
Felix Magath heeft een punt gepakt bij zijn debuut als manager van Fulham. De opvolger van René Meulensteen speelde in zijn eerste wedstrijd met 1-1 gelijk bij West Bromwich Albion.

Felix Magath (rechts op foto) ziet toe hoe zijn elftal een punt pakt bij West Bromwich Albion.

De Duitse oefenmeester hield in zijn basisopstelling vast aan Maarten Stekelenburg en John Heitinga. Na een half uur opende Ashkan Dejagah, die eerder met Magath werkte bij VfL Wolfsburg, de score. In de slotfase verpestte invaller Matej Vydra het debuut van Magath, door de 1-1 te maken. Stekelenburg liet het schot van de Tsjech onder zich door schieten en ging daarmee in de fout. Fulham blijft hierdoor laatste staan.

West Ham United – Southampton 3-1
De slechte resultaten van West Ham United in de eerste seizoenshelft zijn ze al helemaal vergeten in het oosten van Londen. Tegen Southampton werd alweer de vierde overwinning op rij behaald. Bij de vorige drie zeges werd steeds 'de nul gehouden', iets wat tegen Southampton geen vierde keer lukte. De bezoekers kwamen namelijk op voorsprong.  Nog voor rust hadden Matthew Jarvis en Carlton Cole The Hammers echter al op 2-1 gezet.

Twintig minuten voor tijd maakte Kevin Nolan er 3-1 van met een spectaculaire omhaal. Nolan kan wel gezien worden als de aanjager van de wederopstanding van West Ham. Hij was in de laatste zeven wedstrijden goed voor zes treffers. Door de zege klimt de ploeg van Sam Allardyce, die een paar weken geleden nog dicht bij zijn ontslag was, naar de tiende plaats in de Premier League.

Cardiff City – Hull City 0-4
Hull City heeft goede zaken gedaan. De club boekte tegen Cardiff City de grootste uitoverwinning in de Premier League uit de clubgeschiedenis. Tom Huddlestone zette zijn ploeg binnen twintig minuten op voorsprong en zag Nikica Jelavic er nog voor rust 0-2 voor maken. In de tweede helft ging Hull gewoon door waar het mee bezig was, waardoor het twintig minuten voor tijd door treffers van Jelavic en Jake Livermore ineens 0-4 stond. Door de ruime overwinning is Hull City de nummer elf. Cardiff blijft negentiende.