Wenger reageert op Van Gaal en moet Ramsey maand missen

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft in een reactie op de uitlatingen van Louis van Gaal laten weten juist géén voorstander te zijn van een winterstop in de Premier League. En passant bevestigde hij ook het een maand zonder Aaron Ramsey te moeten doen.

Wenger reageert op Van Gaal en moet Ramsey maand missen

'Ik zou gaan huilen als de traditie om tijdens Kerst te voetballen in Engeland wordt afgeschaft', ging Wenger tijdens een persconferentie in op de suggestie van Louis van Gaal om een rustperiode in te voeren tijdens de feestdagen in het Engelse voetbal. Volgens de Nederlandse manager van Manchester United zou dit ten goede komen aan de prestaties van de Engelse clubs in Europees verband. 'Maar het hoort gewoon bij de competitie', aldus de Fransman.

Wenger gaf tevens meer duidelijkheid over de ernst van de blessure van Ramsey, die tijdens het Champions League-duel met Bayern München van dinsdagavond (2-0 zege) een hamstringkwetsuur opliep. 'Hij zal binnen drie tot vier weken weer inzetbaar zijn', aldus de trainer. Eerder werd gevreesd voor een absentie van zes weken. Verdediger Gabriel Paulista is mogelijk wel weer inzetbaar. 'Hij traint weer met de groep.'

Arsenal neemt het zaterdagavond (18.30 uur) in eigen huis op tegen Everton, een grote wedstrijd volgens Wenger. 'En in dat soort wedstrijden wil je altijd het beste geven. We willen de fans hetzelfde voorschotelen als dinsdag', aldus de manager, die mooie woorden over had voor Everton-middenvelder Ross Barkley. 'Hij is een van de grootste talenten uit de Premier League', besloot hij over de blikvanger van The Toffees.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.