Wenger doet gewoon beroep op emotionele Paulista

Reacties

Arsenal-verdediger Gabriel Paulista heeft een bijzonder emotionele videoboodschap opgenomen voor de nabestaanden van de vliegramp van het Braziliaanse Chapecoense. Manager Arsène Wenger denkt de Braziliaan wel op te kunnen stellen in het duel met West Ham United zaterdag.

Wenger doet gewoon beroep op emotionele Paulista

Paulista kon zijn tranen niet bedwingen tijdens de minuut stilte die voorafgaand aan het League Cup-duel met Southampton gehouden werd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp (foto). De 26-jarige verdediger had nauwe banden met meerdere slachtoffers van de tragedie, zo gaf hij aan in zijn videoboodschap die hij namens Arsenal TV opnam. 'Het is erg lastig om erover te praten. Er zaten meerdere dierbare vrienden van mij tussen. Ik heb vijf jaar voor Vitória gespeeld en heb gewerkt met de trainer, zijn staf en twee spelers. We waren zeer goed bevriend.'

'Dit is heel moeilijk te accepteren. Het is iets waarvan je verwacht dat het nooit een dierbare vriend overkomt. Het minste dat ik kan doen is mijn condoleances sturen naar al hun families. Het is niet makkelijk om een familielid te verliezen, weet ik uit ervaring. Ik heb zelf mijn broer verloren en weet hoeveel pijn het doet', vertelde Paulista.

De Braziliaan deelde tevens zijn spijt dat hij geen contact had opgenomen met één van de slachtoffers. 'Op mijn afgelopen verjaardag voelde ik de neiging om weer eens te praten met Cain Junior, maar om een of andere reden heb ik dat uitgesteld. En toen gebeurde deze tragedie. Dus als je iets wil doen: denk dan niet na en doe het gewoon, want je weet niet wat de morgen brengt.'

De geëmotioneerde toestand van zijn verdediger is voor Wenger geen reden om Paulista niet op te stellen voor het duel met West Ham United (18.30 uur). 'Ik denk dat hij kan spelen. Ik ga vrijdag even goed met hem praten. Als hij zijn gedachten een beetje op orde heeft, zal hij spelen', vertelt de Fransman op de clubsite van de Londenaren.

'Hij heeft een zeer emotionele boodschap naar de families gestuurd, maar heeft woensdag ook gewoon gespeeld. Als hij fysiek en mentaal hersteld is zal ik hem opstellen.' Arsenal verloor woensdag tegen Southampton pas zijn tweede duel van het seizoen. Op de eerste speeldag was Liverpool met 3-4 te sterk, daarna bleven The Gunners negentien duels op rij ongeslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.