Clasie knikkert Arsenal met fraaie knal uit League Cup

Reacties

Southampton heeft zich ten koste van Arsenal geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de League Cup. Jordy Clasie maakte zijn eerste doelpunt voor The Saints en was de gevierde man: 2-0.

Clasie knikkert Arsenal met fraaie knal uit League Cup

Manager Arsène Wenger stuurde een B-team het veld in voor het kwartfinaleduel met Southampton. Onder anderen sterkhouders Alexis Sánchez, Mesut Özil, Laurent Koscielny en Petr Cech kregen rust. En dat terwijl Southampton in liefst drie van de laatste zes ontmoetingen met The Gunners de sterkste was. Elf maanden geleden veegde de ploeg, toen nog onder leiding van Ronald Koeman, de Londenaren met 4-0 van de mat.

Ook in het Emirates Stadium begon de nummer tien van de Premier League sterk. Na dertien minuten belandde een afgevallen bal na een voorzet van Ryan Bertrand voor de voeten van Clasie. De ex-Feyenoorder twijfelde niet en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied met de wreef van zijn voet hard uit: 0-1. Het was de eerste goal in Engelse dienst voor de 25-jarige Nederlander, die bij Southampton niet altijd zeker is van een basisplaats. De zeventienvoudig international was dan ook bijzonder blij met zijn eerste treffer sinds 26 april 2015 (tegen FC Groningen).

Onder leiding van gelegenheidsaanvoerder Virgil van Dijk hield Southampton de deur achterin op slot. Aan de andere kant werd de score voor rust zelfs nog uitgebouwd. Clasie veroverde met een sterk blok de bal, waarna Soufiane Boufal de vrijstaande Bertrand bediende. De linksback schoot de bal vervolgens zuiver langs doelman Emiliano Martinez.

Braziliaan Gabriel Paulista was geëmotioneerd toen voorafgaand aan het duel in het Emirates Stadium een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp van Chapecoense.
Braziliaan Gabriel Paulista was geëmotioneerd toen voorafgaand aan het duel in het Emirates Stadium een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp van Chapecoense.

Arsenal zette in de tweede helft aan, maar kreeg het niet voor elkaar de aansluitingstreffer te maken. In de slotfase liet Southampton via Shane Long en Steven Davis nog uitgelezen mogelijkheden om de score nog pijnlijker te maken liggen. Het bleef bij 0-2, waardoor Southampton zich als derde ploeg plaatst voor de halve eindstrijd van het League Cup-toernooi.

Nadat Liverpool en Hull City dinsdagavond al een plekje bemachtigden, versloeg Manchester United woensdag West Ham United in de strijd om het vierde ticket (4-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.