Terugkeer bij Southampton levert Koeman enkel frustratie op

Reacties

Ronald Koeman heeft niets overgehouden aan zijn terugkeer bij Southampton. Het Everton van de Nederlandse manager ging met 1-0 onderuit op bezoek bij The Saints.

Terugkeer bij Southampton levert Koeman enkel frustratie op

Koeman had amper de tijd gehad om de supporters die hem in de voorbije twee seizoenen hartstochtelijk toejuichten te groeten of het was al raak voor Southampton, waar Virgil van Dijk in de basis begon in tegenstelling tot Jordy Clasie. Uitgerekend Charlie Austin scoorde in de eerste minuut al. De spits werkte de bal van dichtbij binnen op aangeven van jongeling Josh Sims. Austin kwam vorig seizoen in de winterstop over van Queens Park Rangers en moest in het St. Mary's Stadium mede door gekwakkel met blessures veelal Graziano Pellè voor zich dulden.

Nadat Southampton in het zadel was geholpen had Everton lange tijd moeite gevaar te creëren. In de eerste helft kwamen de bezoekers zelfs niet tot een schot op doel. Het was echter aan Maarten Stekelenburg te danken dat Koeman lange tijd hoop koesterde op minimaal een punt. De Everton-doelman redde fantastisch op een kopbal van Austin.

Fraser Forster, in het verleden vaak goud waard voor Koeman, onderscheidde zich aan de andere kant met een reflex bij een volley van Yannick Bolasie. De betrouwbare goalie van Southampton bleek niet te passeren voor het slordige Everton, dat zo voor de derde achtereenvolgende keer niet won in de Premier League. The Toffees staan desondanks nog zevende. Southampton staat na de zege tiende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.