Wenger: 'Barcelona komt in de buurt van perfectie'

Reacties

Arsène Wenger vindt dat Barcelona de 'superfavoriet' is voor het duel in de achtste finales van de Champions League dinsdagavond. De Franse manager ziet echter ook kansen voor Arsenal. 'We moeten erin geloven.'

Wenger: 'Barcelona komt in de buurt van perfectie'

'Geen enkel team is perfect', sprak Wenger op de persconferentie. 'Maar Barcelona komt wel erg in de buurt, moet ik zeggen', lachte de Fransman als een boer met kiespijn. Barcelona komt naar Londen met een reeks van 32 officiële duels zonder nederlaag. Dat is andere koek dan Hull City, waar Arsenal zondag in het toernooi om de FA Cup gelijk tegen speelde (0-0). 'Het verschil is dat ik tegen Barcelona niemand hoef te motiveren', vertelde Wenger. 'Het is meer een kwestie van geloof en vertrouwen creëren.'

Vijf jaar geleden speelden beide ploegen ook in deze fase van het kampioenenbal tegen elkaar. 'Barcelona is sindsdien wel iets veranderd', analyseerde Wenger. 'Ze hebben iets minder de bal en zijn gevaarlijker in de counter. We moeten nu zorgen dat we volledig gefocust zijn en geen domme rode kaarten of iets dergelijks pakken', doelde hij op de rode kaart die Robin van Persie vijf jaar geleden tijdens de return in Camp Nou kreeg.

Robin van Persie zet Arsenal op 16 februari 2011 op gelijke hoogte tegen Barcelona. In de return zou hij de uitschakeling echter bezegelen met een rode kaart.
Robin van Persie zet Arsenal op 16 februari 2011 op gelijke hoogte tegen Barcelona. In de return zou hij de uitschakeling echter bezegelen met een rode kaart.

De Nederlandse spits schoot de bal weg, nadat hij was teruggefloten voor buitenspel en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Barcelona scoorde vervolgens twee keer en schakelde Arsenal door een 3-1 zege uit, nadat het heenduel in Londen in 2-1 was geëindigd. In die wedstrijd was Van Persie twaalf minuten voor tijd vanuit een bijna onmogelijke hoek verantwoordelijk voor de gelijkmaker na een openingsgoal van David Villa.

Dat was meteen de enige van zeven onderlinge CL-confrontaties die Arsenal won. De andere duels leverden twee gelijke spelen op en vier Catalaanse zeges. Tijdens de twee eerste ontmoetingen in 1999 was trainer Luis Enrique nog speler van Barcelona onder toenmalig coach Louis van Gaal. De voormalige alleskunner scoorde in beide duels (1-1 en 4-2, zie video onder). 'Ik kende hem al als speler', keek Wenger terug in de histoie. 'Hij scoorde nog tegen ons. Hij heeft het daar opmerkelijk goed gedaan.'

In 2006 stonden de clubs tegenover elkaar in de finale van de Champions League (2-1 winst voor Barcelona). 'Lionel Messi kon toen niet meedoen, maar was wel toen al actief op dit niveau. Inmiddels heeft hij meer dan driehonderd doelpunten gemaakt. Ik heb heel veel spitsen gezien in mijn carrière, maar niemand is zo goed als hij', looft Wenger de Argentijn. Enig houvast voor de manager is dat Messi nog nooit wist te scoren tegen zijn doelman Petr Cech.


Luis Enrique's best goals against Arsenal
door fcbarcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.