Welke sancties dreigen er nog meer voor FC Twente?

Reacties

Als FC Twente zijn financiële zaken niet snel overziet, moet het vrezen voor nog eens drie punten aftrek. Daarna komt ook de licentie van de club in gevaar.

Welke sancties dreigen er nog meer voor FC Twente?

Twente werd vrijdag voor de tweede keer in ruim een maand door de licentiecommissie van de KNVB bestraft met een aftrek van drie punten. De club kreeg die sanctie omdat in de halfjaarcijfers het werkkapitaal op 31 december 2014 lager was dan in het plan van aanpak aan de licentiecommissie was beloofd. In maart werden al drie punten in mindering gebracht omdat het nettoresultaat over het seizoen 2013/14 slechter uitviel dan was voorgeschoteld.

De Tukkers bevinden zich al in de gevaarlijke Categorie 1, waardoor de KNVB streng toeziet op de gang van zaken in Enschede. De licentiecommissie treedt op volgens een vast stappenplan, waarbij het drie van de vijf straffen al ondernomen heeft voor het niet nakomen van afspraken. De eerste keer kreeg FC Twente een waarschuwing, daarna dus twee keer een puntenaftrek.

Komt FC Twente de komende maanden weer zijn toezeggingen niet na, dan volgt nog een aftrek van drie punten. Uiteindelijk raakt het pas bij een eventuele vijfde overtreding zijn licentie kwijt. Directeur Gerald van den Belt (foto) zei twee weken geleden al tegen VI dat hij vreesde voor een tweede puntenaftrek, maar dat er een stevig plan klaarligt om de situatie daarna niet verder te laten escaleren.

Dat is nog niet genoeg, want voor de KNVB is het vooral belangrijk dat de club zich dan ook daadwerkelijk aan het draaiboek houdt. De licentiecommissie deelt zijn straffen immers uit op basis van niet nagekomen afspraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.