'Het lijkt ons niet gepast om een jubileumreceptie te houden'

Reacties

FC Twente heeft de voor 13 april geplande jubileumreceptie geschrapt. De club vindt het ongepast om in een feestelijke sfeer het vijftigjarig bestaan te vieren, terwijl er een kille sanering in de eigen organisatie plaats heeft. Maandag is het vijftig jaar geleden dat de gezworen vijanden Sportclub Enschede en Enschedese Boys besloten om hun profafdelingen samen te voegen.

'Het lijkt ons niet gepast om een jubileumreceptie te houden'

'We kennen allemaal de situatie waarin FC Twente zit', legt voorzitter Aldo van der Laan uit op de clubwebsite. 'We zijn bezig met een ingrijpende bezuinigingsoperatie en dat betekent onder andere dat aflopende contracten niet worden verlengd. Deze week hebben we ook een aantal collega's met een vast contract slecht nieuws moeten brengen en daarnaast kregen we opnieuw drie punten in mindering. Het lijkt ons niet gepast om dan maandag, ook al is het ingetogen, een receptie te houden.'

In het jaar van het vijftigjarig bestaan heeft FC Twente voor de tweede keer drie punten in mindering gekregen, waardoor de ploeg van trainer Alfred Schreuder elfde staat in de Eredivisie. Alleen via de Fair Play-ranglijst kunnen de Tukkers zich nog plaatsen voor de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.