Weinig hoop voor Dost op transfer in winterstop

Reacties

Bas Dost beleefde afgelopen zaterdag bij VfL Wolfsburg pas zijn derde invalbeurt van het seizoen in competitieverband. Trainer Dieter Hecking wil per se over drie aanvallers beschikken. Pas als de clubleiding erin slaagt een extra spits aan te trekken, zal de weg voor een vertrek van Dost worden vrijgemaakt.

Weinig hoop voor Dost op transfer in winterstop

Afgelopen zomer wimpelde de aanvaller de interesse van Feyenoord nog af. Inmiddels leidt Dost met Wolfsburg in de Bundesliga de race om de tweede plaats achter Bayern München, alleen is zijn eigen aandeel in dat succes minimaal.

Zaterdag, tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd bij Hannover 96, kwam de voormalige centrumspits van Heracles Almelo en SC Heerenveen weer eens tot scoren. Twee minuten na zijn entree maakte Dost de belangrijke 1-2. De zege kan in de strijd om een Champions League-ticket van cruciaal belang zijn. Held voor één dag. Maar één treffer doet weinig af aan de bijna uitzichtloze situatie van Dost. Want gedegradeerd tot derde spits komt de Nederlander zelden aan speelminuten.

Zijn goal ervoer Dost dan ook niet als bevrijding, het was geen reden om de vlag uit te hangen. Ook hij weet dat Ivica Olic in de belangrijkste wedstrijden van Wolfsburg de eerste optie is, gevolgd door nieuwkomer Nicklas Bendtner. 'Ik speel weinig, daarmee kan ik niet tevreden zijn', aldus de Eredivisietopscorer van 2011/12.

Met de winterstop in aantocht zal de positie van Dost opnieuw worden besproken. Of er nu wel een (tijdelijke) terugkeer naar de Eredivisie in zit? Dost, nog onder contract tot medio 2017, wil zelf niet over zijn toekomst praten. Al rijst de vraag in hoeverre Nederlandse clubs zitten te wachten op een spits zonder al te veel wedstrijdritme die een half jaar terug de Eredivisie als een te grote stap terug zag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.