Weghorst is na ruim vijfhonderd minuten van de nul af bij Hoffenheim

Wout Weghorst is met zijn eerste treffer van het seizoen zaterdagmiddag belangrijk geweest voor 1899 Hoffenheim. Het gemis van topscorer Serhou Guirassy deed zich voelen bij VfB Stuttgart. Union Berlin incasseerde in de Bundesliga een volgende dreun.

VfB Stuttgart
2 - 3
1899 Hoffenheim

In zijn eerste zeven optredens voor Hoffenheim had de van Burnley gehuurde Weghorst niet gescoord. Trainer Pellegrino Matarazzo schatte de inbreng van de ijverige aanvaller echter op waarde en liet de Oranje-international in Stuttgart opnieuw starten. In de 21ste minuut was het eindelijk zover voor Weghorst, na ruim 570 minuten was het voor het eerst raak in het shirt van Hoffenheim. Hij ging achter de bal staan bij een strafschop en benutte die penalty feilloos. Het was voor de 31-jarige aanvaller zijn eerste strafschop sinds zijn misser in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Weghorst zocht na zijn goal Matarazzo op voor een omhelzing, waarschijnlijk uit dankbaarheid voor het vertrouwen.

Het doelpunt van Weghorst was de 0-2. Hoffenheim was in de vijfde minuut al op voorsprong gekomen via Grischa Promel. Voor Stuttgart werd het de middag van de gemiste kansen. Deniz Undav verzuimde na ruim een halfuur een strafschop te benutten. Het was niet het enige moment waarop Stuttgart-supporters met hun gedachten bij Guirassy waren. De revelatie die dit seizoen al veertien keer scoorde in de Bundesliga was niet fit genoeg om in actie te komen tegen Hoffenheim. Stuttgart kwam in de 61ste minuut dankzij Chris Führich terug tot 1-2, maar de marge werd kort daarna al weer verdubbeld door Robert Skov. Stuttgart kwam via Undav nog wel terug tot 2-3 en daar bleef het bij.

Werder Bremen
2 - 0
Union Berlin

De zorgen bij Union Berlin zijn opnieuw gegroeid. De trotse Champions League-deelnemer, die op het Europese podium ook nog puntloos is, verloor op bezoek bij Werder Bremen alweer voor de zevende keer op rij in de Bundesliga. Door een eigen goal van Robin Knoche kwam Werder Bremen in de fase vlak voor rust op voorsprong en Marvin Duksch ontnam Union een kwartier voor het einde de laatste hoop op een zege door voor de 2-0 te zorgen. Union-middenvelder Rani Khedira, de jongere broer van Sami, had even daarvoor rood gekregen. Bij de bezoekers uit Berlijn had Sheraldo Becker een basisplaats, in tegenstelling tot de geblesseerde Danilho Doekhi.

Lees hier het verslag van de spectaculaire wedstrijd tussen Bayern München en SV Darmstadt 98.