Weghorst draagt bij aan doelpuntenfestijn en blijft hopen op Europees voetbal

Wout Weghorst heeft zaterdagmiddag wederom zijn waarde bewezen voor 1899 Hoffenheim. Hij opende de score in een uiteindelijk doelpuntrijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. De zege die in de extra tijd tot stand kwam na een weggegeven voorsprong, betekent dat Hoffenheim nog veel om voor te strijden heeft in het slot van het seizoen.

1899 Hoffenheim
4 - 3
Borussia Mönchengladbach

Hoffenheim aast nog steeds op een Europees ticket en deed aan de hand van spits Weghorst goede zaken in de Bundesliga. Tien minuten voor rust brak de aanvaller uit Borne de wedstrijd open. Bij Gladbach werd de bal in de opbouw op knullige wijze verloren, waarna Weghorst in alle vrijheid toe kon slaan. Het was zijn zevende treffer in dit Bundesliga-seizoen.

De Nederlandse spits was in de tweede helft ook betrokken bij een doelpunt en dat bleek uiteindelijk een belangrijke bijdrage te zijn. Nadat Grische Prömmel Hoffenheim na een kwartier in de tweede helft op een 2-1 voorsprong had gezet, stelde Weghorst teamgenoot Ozan Kabak in staat om de 3-1 te maken. Gladbach kwam via Robin Hack, die er drie maakte in de PreZero Arena, vlak voor tijd terug tot 3-3. Toch was het laatste woord aan de thuisclub. Anton Stach zorgde ervoor dat Hoffenheim in punten gelijk komt met FC Augsburg en SC Freiburg.

Heidenheim
Heidenheim
1 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Door de Europese resultaten van Bayer Leverkusen, Bayern München en Borussia Dortmund kan RB Leipzig de slotfase van het seizoen met een stuk minder stress aangaan. De Bundesliga lijkt via de coëfficiëntenlijst een extra Champions League-ticket te krijgen en dus is de noodzaak om de vierde plek vast te houden een stuk minder aanwezig voor Leipzig.

Of dit psychologische effect ook daadwerkelijk van invloed was op het duel met Heidenheim, valt te betwijfelen. Wel had de club, met basisspelers Xavi Simons en Loïs Openda, het lastig bij de middenmoter. Benjamin Sesko had Leipzig vlak voor rust op voorsprong gezet, Nikola Dovedan zette daar twintig minuten voor tijd met het hoofd een gelijkmaker tegenover. Pas vijf minuten voor tijd kon Openda zijn team de tweede voorsprong van de middag bezorgen, deze voorsprong werd wel over de streep getrokken.

1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 2
Darmstadt 98

Helemaal onderin de Bundesliga lijkt het doek te vallen voor Darmstadt 98, maar de club greep zaterdagmiddag een laatste strohalm door mede-degradatiekandidaat FC Köln te verslaan. Christoph Klarer en Oscar Vilhelmsson scoorden.

Zij zorgden ervoor dat Darmstadt het gat met Köln verkleinde tot vijf punten. Het slot van het seizoen moet echter wel wonderbaarlijk verlopen wil de hekkensluiter degradatie nog ontlopen. Het gat met nummer zestien FSV Mainz 05 bedraagt met nog vier duels te gaan negen punten. De onderste twee teams in de Bundesliga degraderen rechtstreeks, de nummer zestien krijgt een herkansing op lijfsbehoud via de play-offs.

VfL Wolfsburg
1 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

VfL Wolfsburg, vorig seizoen nog tot het einde meestrijdend om de Europese tickets, speelt dit seizoen vlak boven de degradatiezone. De wedstrijd tegen laagvlieger VfL Bochum had dan ook vervelende gevolgen kunnen hebben voor het team, maar een doelpunt van Jonas Wind vlak voor rust zorgde ervoor dat Wolfsburg wat ademruimte heeft gekregen in de Duitse competitie. Het verschil met nummer zestien Mainz bedraagt nu vijf punten.