Weghorst en Cerny scoren wel, maar winnen niet

Wout Weghorst en Vaclav Cerny hebben gescoord voor hun clubs, respectievelijk 1899 Hoffenheim en VfL Wolfsburg. Beide spelers konden desondanks geen overwinning vieren. Ook Donny van de Beek wist niet te winnen, zijn Eintracht Frankfurt speelde in de streekderby tegen SV Darmstadt met 2-2 gelijk.

Darmstadt 98
2 - 2
Eintracht Frankfurt

In het Stadion am Böllenfalltor beleefde Van de Beek zijn eerste Hessenderby. De Nederlander was in het eerste deel van de wedstrijd vrij actief, waarna het een meer passieve ontmoeting werd. Frankfurt nam de leiding door Niels Nkounkou, op aangeven van Éric Dina Ebimbe. Vrij snel na rust verdubbelden Die Adler hun voorsprong. Ansgar Knauff rondde een door Van de Beek opgezette aanval af: 0-2.

Van de Beek werd gewisseld, en enkele ogenblikken eerder had Julian Justvan de spanning teruggebracht in de wedstrijd. Diep in blessuretijd was het groot feest in Darmstadt: de jonge Zweed Oscar Vilhelmsson maakte nog 2-2.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 2
1899 Hoffenheim

Bij de bezoekers was er een basisplaats voor Weghorst, die in de eerste helft zo nu en dan zijn ploeggenoten in staat stelde om gevaarlijk te worden. Het was de thuisploeg die als eerste scoorde: Lukas Hölers doelpunt werd eerst afgekeurd, maar na kort VAR-beraad werd de treffer toegekend. Höler miste even later een beste kans op 2-0.

Die kwam er alsnog: Vincenzo Grifo, aangever bij de 1-0, was de man die uiteindelijk profiteerde van balverlies van Florian Grillitsch. Al heel snel daarna was Weghorst trefzeker, na samenspel met Maximilian Beier: 2-1. Een kwartier voor tijd tekende Beier voor de gelijkmaker, op aangeven overigens van Grillitsch. De ex-Ajacied maakte zo zijn misser bij de 2-0 goed.

Toen Freiburg met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor Manuel Gulde, leek Hoffenheim de beste papieren te hebben om nog te winnen. Het liep anders: Roland Sallai bezorgde het tiental van Christian Streich in de slotfase nog de volle buit. Freiburg blijft zodoende zevende, Hoffenheim is nog steeds achtste.

Heidenheim
Heidenheim
1 - 1
VfL Wolfsburg

Cerny blijft scoren. De Tsjech vond vorige week al het net, en opende nu ook de score bij Heidenheim. De Bundesliga-debutant liet het niet op zich zitten: een eerste gelijkmaker werd nog afgekeurd, via een eigen goal van Moritz Jenz werd het even later alsnog 1-1. Daarmee was de eindstand al voor rust bereikt.

VfL Bochum
VfL Bochum
1 - 0
VfB Stuttgart

De wedstrijd tussen VfL Bochum en VfB Stuttgart werd in de rust een poosje stilgelegd. In het vak met Stuttgart-supporters werden nooduitgangen geblokkeerd door vlaggen. Na bijna drie kwartier oponthoud is de wedstrijd hervat, de ploeg van Thomas Letsch behaalde een verrassende 1-0 zege. Bochum doet goede zaken aangaande lijfsbehoud, Stuttgart morst dure punten richting de Champions League.