Weghorst baalt van Bruma: 'Hij flikte me dit al eerder'

PSV gooide het duel met Heracles Almelo (2-0) kort voor rust in het slot, toen Gastón Pereiro een strafschop verzilverde. Heraclied Wout Weghorst was de veroorzaker, maar was zich van geen kwaad bewust en hekelde 'slachtoffer' Jeffrey Bruma.

Scheidsrechter Danny Makkelie floot kort voor rust voor een penalty voor de Eindhovense thuisploeg, nadat Weghorst Bruma ten val had gebracht. Tot ongeloof van de spits van de bezoekers. 'Als je hier een penalty voor gaat geven, moet je er denk ik zes of zeven geven in een wedstrijd', zei hij nog altijd ontdaan voor de camera van FOX Sports.

'Er is wel wat contact, maar ik doe verder helemaal niets. Hij gaat liggen en daar kan ik niet tegen. Daar houd ik niet van. Dit is al de tweede keer dat hij het doet, want hij flikte het me eerder al een eens. Je kunt het proberen, want soms fluit een scheidsrechter ervoor, maar ik houd er niet zo van.'

Ook trainer John Stegeman begreep niet dat Makkelie de bal op de stip legde. 'Ik heb het hem wel even aan hem gevraagd, ja, of hij er nog achter stond. Maar hij dacht er iets anders over dan ik', zei de hoofdcoach na afloop. 'Toen moest ik heel hard lachen. Maar dat maakt niet uit, Danny floot verder een heel goede wedstrijd. Het ligt niet aan die penalty dat we verliezen. We verliezen hier omdat PSV beter is. Ik hoef niet kleinzerig te doen: PSV was vanavond te goed voor Heracles.'