Cocu ziet PSV in defensief opzicht groeien: 'Lijn doortrekken'

PSV hield zaterdagavond tegen Heracles Almelo (2-0 winst) voor de derde wedstrijd op rij 'de nul'. Trainer Phillip Cocu merkt dan ook dat zijn ploeg in defensief opzicht steeds sterker wordt.

'Ik vind dat we defensief erg goed stonden', zei Cocu tegenover FOX Sports. 'De laatste linie en het middenveld werkten goed samen en de buitenspelers leverden erg veel arbeid. Als je dat elke wedstrijd een hele wedstrijd kan brengen, dan geef je heel weinig kansen aan je tegenstander. Wij zijn zelf altijd in staat om een goal te maken en houden nu weer de nul, dus die lijn moeten we doortrekken.'

PSV kwam geen moment in de problemen tegen Heracles, zag Cocu. 'Ik vond dat we in de eerste helft een uitstekende wedstrijd speelden. Hun keeper pakte een paar goede ballen, maar het bleef lang 1-0. Dat je dan op 2-0 komt door een penalty geeft rust. De tweede helft hebben we gecontroleerd.'

Atlético Madrid
Woensdag wacht PSV de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Cocu denkt dat er dan nog een schepje bovenop moet bij zijn ploeg. 'We moeten woensdag qua strijd en arbeid hetzelfde brengen. In de tweede helft gaven we teveel ruimte weg, het speelveld werd te lang. Dat mag woensdag niet, want Atlético is dodelijk in de counter. We gaan er alles aan doen.'

Of dat met Andrés Guardado gebeurt, is nog niet zeker. 'We moeten maandag en dinsdag eerst bekijken hoe hij de trainingen doorkomt. Op negentig procent haal je het niet in zo'n wedstrijd', besluit Cocu.