Weggestuurde Wenger: 'Had mijn mond moeten houden'

Manager Arsène Wenger was zondag dolgelukkig dat Arsenal door een doelpunt in de 98ste minuut won van Burnley (2-1). Het winnende doelpunt bekeek hij echter vanuit de catacomben.

Burnley kreeg in de 93ste minuut een strafschop na een overtreding van Francis Coquelin en na die beslissing kon Wenger zich niet beheersen. Hij betrad het veld en haalde verbaal uit naar de arbitrage, die hem daarom naar de tribune stuurde. 'In mijn ogen was het absoluut geen penalty, maar ik moet de beelden nog bekijken. Francis zei dat het geen penalty was.'

'Ik had zelf natuurlijk mijn mond moeten houden en ik bied mijn excuses aan dat ik dat niet heb gedaan, al heb ik niemand beledigd. Ik had mezelf moeten beheersen, hoe hectisch het ook was op dat moment', vervolgde Wenger, die zijn ploeg toch nog zag winnen omdat ook Arsenal een strafschop kreeg.

De penalty voor de Londenaren was onterecht, omdat 'slachtoffer' Laurent Koscielny buitenspel stond. 'Op televisie leek het een terechte strafschop', zei Wenger desondanks. 'Stond hij een fractie van een duizendste van een seconde buitenspel? Ik heb geen idee.'

Burnley-manager Sean Dyche baalde uiteraard als een stekker van de anticlimax. 'Dit is een zware dag. Op zo'n manier een wedstrijd verliezen, terwijl het buitenspel was, komt enorm hard aan. We weten hoe zwaar deze competitie is maar je hebt wel scheidsrechters nodig die de juiste beslissingen nemen. Ze moeten lef tonen in stadions als deze. Het was gewoon buitenspel.'