Chelsea verbreedt kloof dankzij veelbesproken Diego Costa

Chelsea is de grote winnaar van speelronde 22 in de Premier League. De koploper won in eigen huis met 2-0 van Hull City, terwijl op Arsenal na alle andere titelkandidaten punten lieten liggen.

De wedstrijd tussen Chelsea en Hull City stond vooral in het teken van de terugkeer van Diego Costa. De spits zou een blessure geveinsd hebben uit onvrede over het afketsen van een bijzonder lucratieve transfer naar China en kreeg daarover ruzie met de fysiotherapeut en manager Antonio Conte. Chelsea zelf hield het al die tijd op rugklachten en weigerde op andere geruchten te reageren.

Tegen Hull liet Diego Costa direct weer zien waarom Chelsea hem niet wilde laten gaan. Uit een lage voorzet van Victor Moses schoot de goalgetter feilloos raak in de zevende minuut van de extra tijd van de eerste helft. Tijdens het vieren van zijn treffer maakte de licht ontvlambare Diego Costa met gebaren duidelijk dat er te veel gespeculeerd wordt door de Engelse media.

De eerste helft kende negen minuten extra tijd vanwege een spijkerharde botsing tussen Gary Cahill en Ryan Mason in de openingsfase van het duel. Laatstgenoemde moest uiteindelijk per brancard van het veld, terwijl Cahill het duel kon hervatten. Dat bleek uiteindelijk zeer belangrijk voor Chelsea, want de Engelse verdediger maakte in de matige tweede helft tien minuten voor tijd de bevrijdende 2-0. Hij kopte raak na een vrije trap van Cesc Fàbregas. Hull had eerder pech toen het een strafschop verdiende, maar niet kreeg.

Chelsea - waar Diego Costa nog een publiekswissel kreeg - staat door de overwinning nu liefst acht punten los van nummer twee Arsenal. Tottenham Hotspur (9 punten), Liverpool (10), Manchester City (12) en Manchester United (14) staan op een nog grotere afstand. Hull moet het doen met plek negentien en heeft slechts één punt meer dan hekkensluiter Sunderland.